A Zöld Nap Egyesület július 16-án nyolcadik alkalommal szervezte meg az Elemér a Nemerén kerékpáros kincskeresést a Nemere Útján. A szombati eseményre 15 csapat 49 fővel nevezett be. A rendezvény hosszabb útvonala 40 km-es a rövidebb pedig 30 km-es távlatban volt feltérképezve, köztük az alábbi településeket érintve: Kézdivásárhely, Kézdiszentlélek, Kézdiszentkereszt, Bélafalva, Esztelnek - Kurtapatak - Kézdivásárhely. A kincskereső biciklitúrán készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A bringások nemcsak a sport rejtelmeivel, hanem a természet szépségeivel, a települések kulturális-és egyedi kincseivel, valamint a közösség segítőkészségével is találkozhattak. A változatos, korosztálytól független három-négy fős csapatok által a kerékpározóknak megadatott az a lehetőség, hogy a hétköznap mindennapjaiból elszakadjanak és új kapcsolatokat, barátokat alakítsanak ki. Megtapasztalhatták, hogy csapatban igen is jó együttműködni, segíteni, bátorítani egymást, amikor kihívás elé kerül az ember, (függetlenül attól, hogy az-az adott személy barát, ismerős vagy egy teljesen ismeretlen személy.)

A kerékpáros kincskeresés az idén is család-, gyerekbarát rendezvény volt, változatos feladatokkal. A feladatok összeállításánál elsődleges szempont az volt, hogy a benevezettek megismerjék a települések kulturális-(városnézés, körutazás), természeti- adottságait, betekintést nyerjenek a kisebb- nagyobb közösségekbe, valamint információkkal gazdagodhassanak.

Díjazás szempontjából, az idén is az nyert aki minél több feladatot teljesített és minél több “kincset” talált meg. A tizenöt csapatból az alábbi három csapat teljesített a legtöbb pontot. A legkitartóbbnak és a legügyesebbnek a 10-es kulcs (Gocz Attila, Pál Botond és Józsa Levente) csapat 40.5 ponttal győzött. Második helyezést ért el a “848“ csapat (Szabó Attila. Balázs Attila és az örményországi Davit Mamulyan). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Ananász nevű csapat állt fel, melynek tagjai Imre Szabolcs István, Szabó Alpár, Straua Medárd, Orbán Zsófia és Orbán László voltak. Az esemény kabalafiguráját a rendezvény legfiatalabb résztvevője a mindössze öt éves Orbán Zsófia vihette haza. A nyertesek biciklitartozékokat, bögréket, trikókat, könyveket, érmeket, okleveleket és egyéb apróságokat tudhattak magukénak. A díjazást követően estébe nyúló baráti beszélgetésekkel zárult az esemény.

A bringatúra támogatói: Kovászna Megye Tanácsa, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, a Senso Kft és az Európai Szolidaritási Testület volt. Ugyanakkor a szervezők ezúton gratulálnak és mondanak köszönetet minden résztvevőnek a kitartásukért, támogatásukért. Találkozunk jövőben is!

Szerző: Márton Fanni-Bíborka

Fotó: Nane Sahakyan és Balázs Attila