Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Nyugdíjasok köszöntése - Hittel és bizakodással vágni neki a holnapnak

Nyugdíjasok köszöntése - Hittel és bizakodással vágni neki a holnapnak - Október elsején volt az idősek világnapja, amelyet Kézdivásárhelyen is rendszeresen megünnepelnek. A nyugdíjasok közös, október elsejei ünneplése miatt, Bokor Tibor polgármester október 10-én, szerdán köszöntötte fel az időseket. A Maassluis Nyugdíjas Klubban mintegy 80 időskorú jelent meg az ünnepségre, az egészségre, a szép nyugdíjas korra és az eltöltött hosszú, boldog évekre koccintottak.A Turóczi Mózes Általános Iskola IV. és V. osztályos diákjainak rövid műsorával kezdődött meg az idősek köszöntése. A kisiskolások szavalatokkal, ideillő gondolatokkal és énekekkel kedveskedtek az összegyűlt nyugdíjasoknak. A nyugdíjas klub részéről Bene Gabriella alelnök köszöntötte a jelenlévőket, aki beszédében elmondta: 'el kell fogadnunk, hogy nem naptári, hanem saját, személyes életünk szerint öregszünk, ezért ismerkedjünk meg és kössünk békét önmagunkkal, és tudatosan cselekedjünk aszerint, hogy vágyaink, képességeink és lehetőségeink között egyensúlyt teremtsünk. Célkitűzéseinket mindig mérjük önmagunk lehetőségéhez, mert a csalódások rontják életkilátásainkat'. Az alelnök asszony továbbá kiemelte, hogy minden idős embernek tudnia kell, hogy fontos láncszeme történelmének, nemzetének, közösségének és családjának. 'Hittel és bizakodással vágjunk neki a holnapnak' - hangsúlyozta. Bene Gabriella alelnök asszony Zsoldos Imrétől és Várnai Zseni Mintha örökig élnél című verséből idézett. A Pro Pectus Egyesület egy meglepetéssel is készült az időseknek, az Ölelés Hete alkalmával mindenkinek egy meleg ölelést hoztak.Bokor Tibor polgármester az önkormányzat nevében egy szál virággal adózott a szépkorúaknak, megköszönve eddigi támogató munkájukat, biztosítva őket arról, hogy ezután is minden segítséget megkapnak az önkormányzat részéről. Az elöljáró ajándékkal is készült a virág mellé: a székely ruha programnak köszönhetően minden időskorú kap székely ruhát, továbbá elutazhat valamelyik testvérvárosba, amikor ideje és kedve tartja. A polgármester meghívására a köszöntésen részt vett Fejér László képviselőjelölt is, aki szintén nem jött üres kézzel: minden nyugdíjasnak, aki bérletet vált a Városi Színházba, a bérletnek csak felét kell kifizetnie, a másik felét magára vállalta. Jó egészséget, hosszú életet és boldogságot kívánva, az ünnepséget koccintással zárták.Fotó: Tofán Levente

Október elsején volt az idősek világnapja, amelyet Kézdivásárhelyen is rendszeresen megünnepelnek. A nyugdíjasok közös, október elsejei ünneplése miatt, Bokor Tibor polgármester október 10-én, szerdán köszöntötte fel az időseket. A Maassluis Nyugdíjas Klubban mintegy 80 időskorú jelent meg az ünnepségre, az egészségre, a szép nyugdíjas korra és az eltöltött hosszú, boldog évekre koccintottak.

A Turóczi Mózes Általános Iskola IV. és V. osztályos diákjainak rövid műsorával kezdődött meg az idősek köszöntése. A kisiskolások szavalatokkal, ideillő gondolatokkal és énekekkel kedveskedtek az összegyűlt nyugdíjasoknak. A nyugdíjas klub részéről Bene Gabriella alelnök köszöntötte a jelenlévőket, aki beszédében elmondta: "el kell fogadnunk, hogy nem naptári, hanem saját, személyes életünk szerint öregszünk, ezért ismerkedjünk meg és kössünk békét önmagunkkal, és tudatosan cselekedjünk aszerint, hogy vágyaink, képességeink és lehetőségeink között egyensúlyt teremtsünk. Célkitűzéseinket mindig mérjük önmagunk lehetőségéhez, mert a csalódások rontják életkilátásainkat". Az alelnök asszony továbbá kiemelte, hogy minden idős embernek tudnia kell, hogy fontos láncszeme történelmének, nemzetének, közösségének és családjának. "Hittel és bizakodással vágjunk neki a holnapnak" - hangsúlyozta. Bene Gabriella alelnök asszony Zsoldos Imrétől és Várnai Zseni Mintha örökig élnél című verséből idézett. A Pro Pectus Egyesület egy meglepetéssel is készült az időseknek, az Ölelés Hete alkalmával mindenkinek egy meleg ölelést hoztak.

Bokor Tibor polgármester az önkormányzat nevében egy szál virággal adózott a szépkorúaknak, megköszönve eddigi támogató munkájukat, biztosítva őket arról, hogy ezután is minden segítséget megkapnak az önkormányzat részéről. Az elöljáró ajándékkal is készült a virág mellé: a székely ruha programnak köszönhetően minden időskorú kap székely ruhát, továbbá elutazhat valamelyik testvérvárosba, amikor ideje és kedve tartja. A polgármester meghívására a köszöntésen részt vett Fejér László képviselőjelölt is, aki szintén nem jött üres kézzel: minden nyugdíjasnak, aki bérletet vált a Városi Színházba, a bérletnek csak felét kell kifizetnie, a másik felét magára vállalta. Jó egészséget, hosszú életet és boldogságot kívánva, az ünnepséget koccintással zárták.

Fotó: Tofán Levente

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!