Kézdi.infó - Küldemény / esemény feladása

Küldemény / esemény feladása

Kézdi.infó - Kézdi.Infó Centrum

Kézdi.Infó Centrum

Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Kézdi.infó - Kézdi.Infó nyitvatartás

Kézdi.Infó nyitvatartás

» Ojtozban állítottak kettős keresztet a kézdivásárhelyi vármegyések

Ojtozban állítottak kettős keresztet a kézdivásárhelyi vármegyések - Szeptember 7-én 10 órától a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi tagjai, kettőskeresztet állítottak az Ojtozban található 'Hármashalom' emlékmű közepébe.

A hármashalmot 1942-ben magyar honvédek építették. Akkoriban országzászló tartóként funkcionált az emlékmű.

A rendezvényen helybeliek is részt vettek, elsőként Beke István kézdivásárhelyi vármegyés elnök szólt a jelenlevőkhöz, őt követte Tóth Bálint erdélyi szóvivő. Mondandójában kifejtette, hogy azért is szükséges, hogy a ránk hagyott emlékműveket rendbe tartsuk, mert ha nem tesszük, vagy az enyészetéi lesznek, vagy a román történelemhamisítók áldozatává esnek, akár csak a sósmezői temetőben található kősírok. Szabó Ottó, ozsdolai faszobrász, az általa elkészített keresztről beszélt. A Vitézi Rend részéről jelenlétével megtisztelte a rendezvényt Rózsa József, aki gyermekkori emlékeit osztotta meg az Ojtozban lezajló második világháború eseményeiről. Péter János a Kézdiszéki Székely Tanács elnöke arra buzdította a hallgatóságot, hogy merjenek kiállni a székely ügyek mellett, és védjék meg a székely szimbólumokat. Végezetül a székely és a magyar himnuszok hangzottak el, majd ezt követte a koszorúk elhelyezése.

Szeptember 7-én 10 órától a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi tagjai, kettőskeresztet állítottak az Ojtozban található "Hármashalom" emlékmű közepébe. A hármashalmot 1942-ben magyar honvédek építették. Akkoriban országzászló tartóként funkcionált az emlékmű. A rendezvényen helybeliek is részt vettek, elsőként Beke István kézdivásárhelyi vármegyés elnök szólt a jelenlevőkhöz, őt követte Tóth Bálint erdélyi szóvivő. Mondandójában kifejtette, hogy azért is szükséges, hogy a ránk hagyott emlékműveket rendbe tartsuk, mert ha nem tesszük, vagy az enyészetéi lesznek, vagy a román történelemhamisítók áldozatává esnek, akár csak a sósmezői temetőben található kősírok. Szabó Ottó, ozsdolai faszobrász, az általa elkészített keresztről beszélt. A Vitézi Rend részéről jelenlétével megtisztelte a rendezvényt Rózsa József, aki gyermekkori emlékeit osztotta meg az Ojtozban lezajló második világháború eseményeiről. Péter János a Kézdiszéki Székely Tanács elnöke arra buzdította a hallgatóságot, hogy merjenek kiállni a székely ügyek mellett, és védjék meg a székely szimbólumokat. Végezetül a székely és a magyar himnuszok hangzottak el, majd ezt követte a koszorúk elhelyezése.

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!