A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár kilencedik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek ötvenegyedik változatára december 7-én csütörtökön került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A nagy hagyománynak örvendő esemény célja ezúttal is az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, ezt a mozgás népszerűsítésén túl kísérő programokkal is igyekeztek elősegíteni. Az év hatodik Mozgó Délutánjára mintegy negyvenen jöttek el, sokszínű kínálatával a gyerekek és a fiatalok érdeklődését malmozással, asztaliteniszeztek, sakkoztak, szaladtak, a kisebbek mikádóztak, origamiztak, jengáztak és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző fajátékokat próbáltak ki. Nagy népszerűségnek örvendett a csütörtöki esemény első egy órájában a kézdivásárhelyi Life Box klub edzéseinek bemutatója is amit Hadnagy László vezetőedző tartott. A szervezők nagy örömére korosztálytól függetlenül sokan ki is próbálták az ökölvívást. A program részét képezte a törökországi Aysenur Bayram ESC önkéntes által tartott kézműves tevékenység is.

A rendezvény lehetőségét a Kézdivásárhely Önkormányzata, a Communitas Alapítvány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Mustafa Erol és Derya Ayavlar