Október 27-én, csütörtökön került sor Kézdivásárhely tanácsának soros ülésére. A testület tagjainak tizenegy napirendi pontról kellett döntést hozniuk.

Bokor Tibor polgármester egy módosító javaslattal indított, a kilences napirend elhalasztását javasolta, mivel a terv jóváhagyására kiszabott 30 munkanap még nem járt le, szerette volna tiszteletben tartani az erre vonatkozó törvényt, amivel a testület tagjai is egyetértettek.

Az első napirend Kézdivásárhely helyi költségvetésének a módosítását taglalta. Az adókból származó összegnek köszönhetően a jövedelem 424.100 lejjel nőtt, amellyel a kórházi beteggondozók megfelelő bérezését tudják biztosítani, valamint a hideg beállta előtt a jégpálya befejezésére is időben gondot tudnak fordítani. Ezt követően a New Fashion Rt. 2015-ös évi profitelosztásának a jóváhagyása következett, ahol Bokor Tibor polgármester a testület tagjait felhatalmazásra kérte, hogy a november 4-én tartandó közgyűlésen megszavazhassa azt.

A harmadik pontot a Hivatal szervezeti ábrájának és szerkezeti felépítésének a módosítása képezte. A Manócska Napközi Otthon igazgatónőjének az volt a kérése, hogy a személyzetet bővítsék ki plusz egy asszisztensi munkakörrel, mivel a nagy létszámnak köszönhetően, nem bizonyul elegendőnek egy személy munkája. A következő napirendi pontban a Városi Kórház személyzeti felépítésének a módosítását szavazta meg a testület, Dr. Kelemen András elmondása szerint a vérátömlesztési központ módosításokra szorult a határozat szerint.

A Függetlenség utca 6. szám alatti ingatlan átvétele a municípium közvagyonából a municípium magánvagyonába napirend taglalására azért volt szükség, mert az önkormányzat pályázatot tett le a felújítás érdekében, szerette volna ha a régi kaszárnya épülete biztos alapokon állna, ám a kormányhatározat nem születhet meg mindaddig, amíg nem veszik át magánvagyonba. Ugyanez a helyzet alakult ki a Bem József utcai terület átvétele kapcsán is, amelyet a hetedik tervezetként szavaztak meg. A Benedek Elek utca 3. szám alatti területek összevonására vonatkozó kataszteri iratcsomó jóváhagyásának a megszavazására azért volt szükség, mert ennek hiányában nem lehet pályázni az épület korszerűsítésére.

A nyolcadik pontban a Fortyogó utcai területek összevonására vonatkozó kataszteri iratcsomó jóváhagyását szavazták meg. Ez az a terület, amely a fiataloknak ad majd lakásépítésre lehetőségét. A két utolsó pont a felújítás témája köré épült, pontosabban a nyujtódi és szászfalvi kultúrotthonra vonatkozó pályázatok jóváhagyására. Kovászna Megye Tanácsa pályázat révén 10.000 lejjel támogatja a felújításokat. A nyujtódi kultúrotthon összköltsége, a felmérés szerint, 24.060 lejbe, míg a szászfalusi kultúrotthon 52.465 lejbe fog kerülni.