Zöld Nap Egyesület

» On the green road ismertető a Gábor Áron Szakközépiskolában

On the green road ismertető a Gábor Áron Szakközépiskolában - Június 21-én a Zöld Nap Egyesület aktivistái a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakközépiskola kilencedik osztályos diákjaihoz látogattak el.Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetõek meg.A két órás bemutató keretén belül a zöldek ismertették az önkéntesség fontosságát különös figyelmet fordítva az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) által kínált lehetőségek átadására.Az On the green road elnevezésû projekt fő célja a Nemere Útja zöld útvonal népszerűsítése valamint a környezettudatos nevelés fontosságának hangsúlyozása.'Nyári időben egyre többen pattanunk biciklire, azonban nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a közúti közlekedés szabályaival, és be is tartsuk azokat, hiszen a forgalomban résztvevő kerékpáros fokozott veszélynek van kitéve.' - vallják az önkéntesek.A környezeti nevelés alatt konkrétan a kerékpározás fontosságát és alapszabályait ismertették. Ez alkalomból levetítették a Háromszéki Közösségi Alapítvány támogatásával elkészült Nemere Útja bemutatófilmet is.A zöldek köszönik Kacsó Éva földrajzszakos tanárnő meghívását.Szerző és fotó: Ráduly Attila

Június 21-én a Zöld Nap Egyesület aktivistái a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakközépiskola kilencedik osztályos diákjaihoz látogattak el.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetõek meg.

A két órás bemutató keretén belül a zöldek ismertették az önkéntesség fontosságát különös figyelmet fordítva az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) által kínált lehetőségek átadására.
Az On the green road elnevezésû projekt fő célja a Nemere Útja zöld útvonal népszerűsítése valamint a környezettudatos nevelés fontosságának hangsúlyozása.
"Nyári időben egyre többen pattanunk biciklire, azonban nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a közúti közlekedés szabályaival, és be is tartsuk azokat, hiszen a forgalomban résztvevő kerékpáros fokozott veszélynek van kitéve." - vallják az önkéntesek.
A környezeti nevelés alatt konkrétan a kerékpározás fontosságát és alapszabályait ismertették. Ez alkalomból levetítették a Háromszéki Közösségi Alapítvány támogatásával elkészült Nemere Útja bemutatófilmet is.
A zöldek köszönik Kacsó Éva földrajzszakos tanárnő meghívását.

Szerző és fotó: Ráduly Attila

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!