Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Önfenntartó Kreatív Térség - Megújuló Hangya-2010 Szövetkezet

Önfenntartó Kreatív Térség - Megújuló Hangya-2010 Szövetkezet - Kézdivásárhely testvérvárosa, Gyöngyös Önkormányzata és a Megújuló Hangya-2010 Szövetkezet közötti együttműködési megállapodás értelmében, vidékfejlesztés céljából Kézdivásárhelyen konferenciát tartanak kedden 10 órától a polgármesteri hivatal gyűléstermében.A cél: az Agrár-Vidék Dinamikus Gazdaságfejlesztő Klaszter Szövetkezeti Program keretén belül indítandó ÖNFENNTARTÓ KREATÍV TÉRSÉG Program országos hálózatának (és nemzetközi), fejlesztési és logisztikai központjának létrehozása, valamint a helyi gazdaság fejlesztése, a helyi termék előállítása és piacra juttatása (hagyományos piaci értékesítése formák bevonásával), de kiemelten a közétkeztetés okán.A Program lényege: stratégiai feladatnak tekintjük a fenntartható vidékfejlődés valamennyi pillérét megcélzó helyi fejlesztések támogatását, amelyek között kiemelt fontosságú a fenntartható (egyben versenyképes) helyi gazdaság és piacképes munkaerő, valamint az összetartó helyi közösség feltételeinek megteremtése, de elválaszthatatlan része a Programnak a helyi infrastruktúra, a közszolgáltatások és a fenntartható (élhető) természeti környezet biztosítása is. Ennek megvalósítása érdekében hoztuk létre a Megújuló Hangya-2010 Hálózatot.A KREATÍV VIDÉKI TÉRSÉG egy policentrikus, saját marketingstratégiával rendelkező (minden piacot önálló egységként kezelő, és a helyi adottságoknak megfelelő sajátos marketingtevékenységet folytató), földrajzilag meghatározott térségben létrehozott, dinamikus gazdaságfejlesztő együttműködés. A város-vidék sajátos kapcsolata.A tudásból táplálkozik a KREATIVITÁS, amelynek lényege, hogy hasznos, új formákat hoz létre. A tudás és az információ jelentik az eszközét és a 'nyersanyagát' a kreativitásnak, amelynek végterméke maga az INNOVÁCIÓ. A siker záloga a '3 T-ben', azaz a technológiában, a tehetségben és a toleranciában keresendő.

Kézdivásárhely testvérvárosa, Gyöngyös Önkormányzata és a Megújuló Hangya-2010 Szövetkezet közötti együttműködési megállapodás értelmében, vidékfejlesztés céljából Kézdivásárhelyen konferenciát tartanak kedden 10 órától a polgármesteri hivatal gyűléstermében.

A cél: az Agrár-Vidék Dinamikus Gazdaságfejlesztő Klaszter Szövetkezeti Program keretén belül indítandó ÖNFENNTARTÓ KREATÍV TÉRSÉG Program országos hálózatának (és nemzetközi), fejlesztési és logisztikai központjának létrehozása, valamint a helyi gazdaság fejlesztése, a helyi termék előállítása és piacra juttatása (hagyományos piaci értékesítése formák bevonásával), de kiemelten a közétkeztetés okán.

A Program lényege: stratégiai feladatnak tekintjük a fenntartható vidékfejlődés valamennyi pillérét megcélzó helyi fejlesztések támogatását, amelyek között kiemelt fontosságú a fenntartható (egyben versenyképes) helyi gazdaság és piacképes munkaerő, valamint az összetartó helyi közösség feltételeinek megteremtése, de elválaszthatatlan része a Programnak a helyi infrastruktúra, a közszolgáltatások és a fenntartható (élhető) természeti környezet biztosítása is. Ennek megvalósítása érdekében hoztuk létre a Megújuló Hangya-2010 Hálózatot.

A KREATÍV VIDÉKI TÉRSÉG egy policentrikus, saját marketingstratégiával rendelkező (minden piacot önálló egységként kezelő, és a helyi adottságoknak megfelelő sajátos marketingtevékenységet folytató), földrajzilag meghatározott térségben létrehozott, dinamikus gazdaságfejlesztő együttműködés. A város-vidék sajátos kapcsolata.
A tudásból táplálkozik a KREATIVITÁS, amelynek lényege, hogy hasznos, új formákat hoz létre. A tudás és az információ jelentik az eszközét és a "nyersanyagát" a kreativitásnak, amelynek végterméke maga az INNOVÁCIÓ. A siker záloga a "3 T-ben", azaz a technológiában, a tehetségben és a toleranciában keresendő.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!