Online Minimum Party fotóalbum-bemutató esemény

A Minimum Party Egyesület 2020. november 21-én, szombaton 18 órától online fotóalbum-bemutató eseményt szervez. Mivel idén a járvány megakadályozta a 25. alkotótábor megszervezését, az egyesület vezetősége az elmúlt kilenc évben felgyűlt dokumentáció feldolgozását tűzte ki célul. Az eredmény: Újabb kilenc év. Minimum Party 2011–2019 címmel megjelent igényes kiadvány, amelynek online bemutatóját e hét szombatján 18 órától az egyesület Facebook oldalán, illetve honlapján tekinthetik meg.

A 2011 és 2019 közötti kilenc alkotótábor dokumentációjából készült Minimum Party album a kilencedik ilyen jellegű kiadványa az egyesületnek. Talán véletlen, de a kilences számmal a sor folytatódik, 2005-ben kilenc év alkotótáborait dokumentumfilmben örökítette meg a Minimum Party Társaság, ezúttal újabb kilenc év alkotótáborait mutatja be a most megjelenő fotóalbum. A megjelent anyag természetesen egy szubjektív válogatás eredménye, de ami helyet kapott ebben a színes, 172 oldalas albumban, azt reméljük, hogy az alkotótábor hangulatát, szellemiségét felidézi valamelyest minden érdeklődő számára.

Egy ilyen kiadvány egyben művészeti médium: a hangsúly egyértelműen a vizuális narratívára tevődik. Ám az évről évre egy-egy koncept, egy-egy témakör köré szerveződő alkotótábor fotóalbuma nem tekinthet el teljes mértékben a szavaktól, az albumban helyet kapott a 2011–2019. évi alkotótáborok rövid koncept-leírása, programjainak felsorolása, a magyar mellett román és angol nyelven is.

A három nyelvű kiadvány létrejöttét, a szerkesztési és nyomtatási munkálatokat Románia Kormánya – Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatta. A minimumparty.org honlapon megjelenő digitális változat a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg, és végül de nem utolsó sorban, ennek a virtuális térben megvalósuló bemutatónak létrehozását az RMDSZ és a Communitas Alapítvány fedezte. Mindhárom támogatónak megköszönjük a segítségét. Ugyanakkor hálánkat fejezzük ki az előző kilenc évben az alkotótábor műhelyeiben aktívan résztvevő és tábori alkotásokat illetve dokumentációt készítőknek. Az ő minőségi munkájuk eredménye is a jelen kiadvány.

Részletek:
http://minimumparty.org/
https://www.facebook.com/minimumparty