Óriási érdeklődésnek örvend a Sapientia első ízben indított sport szakja

Végéhez közeledik a nyári felvételi időszak a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen: Csíkszeredában már lezárult, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön a héten zajlik a helyek visszaigazolása. Az egyetem idén hirdetett először helyeket sport és edzőképző szakra az ősztől különálló Sepsiszentgyörgyi Karon.

Több szak esetében is túljelentkezés volt a Sapientián, mint például a gazdasági informatika, kommunikáció és közkapcsolatok, jog vagy épp a filmművészet, fotóművészet, média szakokon, de az informatika, fordító és tolmács és az erdőmérnöki szak is nagy népszerűségnek örvendett. Az idei évtől a sporttudomány területére is kiterjesztette oktatási kínálatát az intézmény: az ősztől önálló egységként működő Sepsiszentgyörgyi Karon a sport és edzőképző szakra közel kétszeres túljelentkezés volt. „A nagy iratkozói szám jól mutatja, hogy egy létező és vélhetően régóta fennálló igényre nyújt megoldást a Székelyföldön elindított magyar nyelvű sportképzés” – összegezte Tonk Márton rektor, aki azt is kiemelte, az új szakra így ősszel már várhatóan nem fognak helyeket hirdetni. A rektor ugyanakkor kiemelte, az idei felvételi jelentkezési összlétszámok azt mutatják, hogy a Sapientiát választók köre az idén is stabil (mintegy 800 jelentkező iratkozott be az idén), úgy tűnik tehát, hogy az erdélyi fiatalok egyetem iránti bizalma továbbra is töretlen.

A Sapientia bizakodva néz az új tanév elé, remélve, hogy sikerül minél több erdélyi magyar fiatalt itthon tartani azáltal, hogy lakhelyükhöz közel részesülhetnek gyakorlati tudásra építő anyanyelvű oktatásban. Az egyetem vezetősége arra biztat minden érdeklődőt, hogy akik lemaradtak a nyári iratkozásról, augusztus folyamán keressék fel a https://sapientia.ro honlapot, ahol az őszi felvételire meghirdetik a visszaigazolás után megmaradó helyeket.