Kézdivásárhelyi Kosárlabda - Kézdivásárhelyi Kosárlabda

Kézdivásárhelyi Kosárlabda

» Országos 7. az U13 kosárlabda Nagy Mózes ISK

Országos 7. az U13 kosárlabda Nagy Mózes ISK - Az elmúlt héten a Nagy Mózes U13-as kis kosarasai Marosvásárhelyen vettek részt az országos Kosárlabda bajnokság döntőjén. Ez a korosztályos bajnokság utolsó teremtornája a bajnokságba beiratkozott csapatok száma 57 volt.A Nagy Mózes a legjobb 12-be jutást kiharcolva vett részt ezen a döntő tornán. Csapatunk a B csoportba lett besorsolva, ahol ellenfelei a bajnok SPL Marosvásárhely és a bukaresti Royal Fun együttesei voltak.A csoportmérkőzések végén a Nagy Mózes a második helyen végzett (Nagy Mózes - Royal Fun 77-45; Nagy Mózes - SPL Maros 40-74), így a negyed döntőben az A csoport első helyezettjével mérkőzött meg. Ez a csapat a Bukaresti Dan Dacian Klub volt. Egy régi ismerősünk, ezzel a csapattal még találkoztunk az elődöntő mérkőzések során is. Sajnos ez a csapat is verhetetlen volt számunkra és így nem jutottunk az elődöntőbe. A mérkőzés végeredménye 77-38. Megjegyzem, hogy ez a csapat a múlt év ezüst érmes csapata. Tehát elmondhatjuk, hogy a Nagy Mózes kosarasai csöppet sem voltak szerencsések a sorshúzáson, mert az ország legjobb 2 csapatával kellett megmérkőzniük, hogy a legjobb 4-be kerülhessenek. Így ez a nyereség után csak az 5-8.-ik helyért küzdhettek a sportolóink. Az 5-6 helyért a Kolozsvár-i U Mobitelko volt ellenfelük. Köztudott, hogy ez a kosárlabda iskola az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező kosárklub és több korosztályban is a bajnoki cím védői. Ezek ellenére a kézdii kosarasok helyt álltak és nagyon nehezen adták a bőrüket. Háromszor kellett a bíróknak meghosszabbítani a mérkőzést, ahoz hogy végeredmény szülessen, vagyis 7 alkalommal kellett küzdőtérre lépni, ahoz hogy végül 3 ponttal nyerjen a Kolozsvár (70-67). Dramatikus mérkőzés volt és nagyon sok energiát használt el mindkét csapat, a Nagy Mózes több alkalommal is nyerésre állt, de mindig az utolsó másodpercekben sikerült Kolozsvárnak egyenlíteni.Végül utolsó nap minden erőnket összeszedve a 7-8 ik helyért mértük össze erőnket a Phoenix Galati csapatával, ez a csapat is rengeteg bajnoki címet tudhat már magának, különböző korosztályokban. Ez alkalommal a kézdii kosarasok megleckéztették a galatiakat és 66-48 arányban nyertek. Így ennek az eredménynek köszönhetően 7-ik helyen fejezték be a 2011-2012 és Országos Bajnokságot. Ezt kivalló eredménynek tekinthetjük, hogy az 57 csapattól ilyen magasan végeztek a kosarasaink. Reméljük a következő  versenyévben már U14-es csapatként még jobb vagy ugyanilyen jó  eredménnyel teljesítsenek.A csapat tagjai: Andre Szabolcs, Andre Tamás, Farkas Gellerd, Antal Hunor, Gyergyai Zsombor, Vardo Alpár, Tamás Hunor, Stetca Daniel, Harpa Alex, Tuchilus Alex, Bolj Cristian, Contiu Alex, edző: Farkas Alpár.A torna rangsora:1. Bukaresti Dan Dacian2. SPL Marosvásárhely3. Bukaresti Megic Champion4. BC Maros5. Aurel Vlaicu ISK6. U Mobitelco Kolozsvár7. Nagy Mózes ISK8. Phoenix Galati9. Olimpic Nagybánya10. Royal Fun Bukarest11. Pitest-I ISK12. U Cuadripol Brassó

Az elmúlt héten a Nagy Mózes U13-as kis kosarasai Marosvásárhelyen vettek részt az országos Kosárlabda bajnokság döntőjén. Ez a korosztályos bajnokság utolsó teremtornája a bajnokságba beiratkozott csapatok száma 57 volt.

A Nagy Mózes a legjobb 12-be jutást kiharcolva vett részt ezen a döntő tornán. Csapatunk a B csoportba lett besorsolva, ahol ellenfelei a bajnok SPL Marosvásárhely és a bukaresti Royal Fun együttesei voltak.

A csoportmérkőzések végén a Nagy Mózes a második helyen végzett (Nagy Mózes - Royal Fun 77-45; Nagy Mózes - SPL Maros 40-74), így a negyed döntőben az A csoport első helyezettjével mérkőzött meg. Ez a csapat a Bukaresti Dan Dacian Klub volt. Egy régi ismerősünk, ezzel a csapattal még találkoztunk az elődöntő mérkőzések során is. Sajnos ez a csapat is verhetetlen volt számunkra és így nem jutottunk az elődöntőbe. A mérkőzés végeredménye 77-38. Megjegyzem, hogy ez a csapat a múlt év ezüst érmes csapata. Tehát elmondhatjuk, hogy a Nagy Mózes kosarasai csöppet sem voltak szerencsések a sorshúzáson, mert az ország legjobb 2 csapatával kellett megmérkőzniük, hogy a legjobb 4-be kerülhessenek. Így ez a nyereség után csak az 5-8.-ik helyért küzdhettek a sportolóink. Az 5-6 helyért a Kolozsvár-i U Mobitelko volt ellenfelük. Köztudott, hogy ez a kosárlabda iskola az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező kosárklub és több korosztályban is a bajnoki cím védői. Ezek ellenére a kézdii kosarasok helyt álltak és nagyon nehezen adták a bőrüket. Háromszor kellett a bíróknak meghosszabbítani a mérkőzést, ahoz hogy végeredmény szülessen, vagyis 7 alkalommal kellett küzdőtérre lépni, ahoz hogy végül 3 ponttal nyerjen a Kolozsvár (70-67). Dramatikus mérkőzés volt és nagyon sok energiát használt el mindkét csapat, a Nagy Mózes több alkalommal is nyerésre állt, de mindig az utolsó másodpercekben sikerült Kolozsvárnak egyenlíteni.

Végül utolsó nap minden erőnket összeszedve a 7-8 ik helyért mértük össze erőnket a Phoenix Galati csapatával, ez a csapat is rengeteg bajnoki címet tudhat már magának, különböző korosztályokban. Ez alkalommal a kézdii kosarasok megleckéztették a galatiakat és 66-48 arányban nyertek. Így ennek az eredménynek köszönhetően 7-ik helyen fejezték be a 2011-2012 és Országos Bajnokságot. Ezt kivalló eredménynek tekinthetjük, hogy az 57 csapattól ilyen magasan végeztek a kosarasaink. Reméljük a következő  versenyévben már U14-es csapatként még jobb vagy ugyanilyen jó  eredménnyel teljesítsenek.

A csapat tagjai: Andre Szabolcs, Andre Tamás, Farkas Gellerd, Antal Hunor, Gyergyai Zsombor, Vardo Alpár, Tamás Hunor, Stetca Daniel, Harpa Alex, Tuchilus Alex, Bolj Cristian, Contiu Alex, edző: Farkas Alpár.

A torna rangsora:
1. Bukaresti Dan Dacian
2. SPL Marosvásárhely
3. Bukaresti Megic Champion
4. BC Maros
5. Aurel Vlaicu ISK
6. U Mobitelco Kolozsvár
7. Nagy Mózes ISK
8. Phoenix Galati
9. Olimpic Nagybánya
10. Royal Fun Bukarest
11. Pitest-I ISK
12. U Cuadripol Brassó

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!