Kézdivásárhelyi Kosárlabda - Kézdivásárhelyi Kosárlabda

Kézdivásárhelyi Kosárlabda

» Országos bronzérmes az U18-as női kosárlabda KSE

A hétfői elődöntőkön a Bball6 Sepsiszentgyörgy kikapott a Temesvári Begátol (53-82) a KSE pedig egy látványos mérkőzésen 58-74-re alulmaradt a Kolozsvár ellenében.

A hosszú cserepaddal rendelkező kolozsvári csapat az első percektől az utolsóig égészpályás létámadásokkal próbálta zavarba hozni a hazaiakat. A kézdii lányok az első nagyedben még bírták szusszal ezt az őrült ritmust, ám a második negyedben fáradni kezdtek. A Kolozsvár-i csapat megszerzett 4-5 labdát a hazaiak palánkja alatt és a maguk javára fordították az eredményt amit nem engedtek ki a mérkőzés végéig. Sajnos a KSE-nél kijött a vasárnapi Olimpia elleni küzdelem fáradsága, nem sikerült újratöltődni és elúszott a döntőbe jutás.
KSE - Kolozsvári MC Sport 58-74 (18-12;13-26;16-18;11-18)

KSE: Demeter Hanna 14p, Domokos Réka 2p, Lénárt Paula 21p, Jakab Ágnes 4p, Debreczi Iringó 10p, Koncz Enikő 6p, Kászoni Boglárka, Rendi Réka, Kalányos Ibolya, edző Luiza Voinea.

Kedden került sor az U18-as OB helyosztó mérkőzéseire.
7-8 hely Phoenix Galac - Rm-Vilcea 56-56
5-6 hely Bukaresti Olimpia - Régen-i ISK 60-42
3-4 hely KSE - Bball 6 61-58
1-2 hely Temesvár-i Bega - Kolozsvár-i MC Sport 73-42

A két háromszéki csapat immár másodszor csapott össze ezen a tornán. Mindkét csapat egy kissé fáradtan állt a pályára, játékukon meglátszott az elmúlt négy nap csatáinak jelei. A KSE számára a mérkőzés rosszul kezdődött, hiszen a második perceben sérülés miatt elvesztette egyik húzóemberét, Debreczi Iringót. A mérkőzés egyébként váltakozó iramú és nagyon izgalmas volt hiszen az utolsó másodpercekig nem lehetett tudni ki fog győzni. Végül a KSE-nek sikerült 3 ponttal felülkerekednie és megnyerni az U18-as OB-i bronzérmet.

KSE - Bball 6 Sepsiszentgyörgy 61-58 (16-9;12-21;18-14;15-14)
KSE: Demeter Hanna 20p, Lénárt Paula 19p (1x3), Domokos Réka 10p, Jakab Ágnes 4p, Debreczi Iringó, Koncz Enikő 2p, Kászoni Boglárka 6p, Rendi Réka, Kalányos Ibolya, edző Luiza Voinea.

Bball 6: Székely Lilla 13p (2x3), Kelemen Kincső 12p, Dézsi Kata 8p, Fazakas Orsolya 8p, Bacso Brigitta 7p, Gergely Noémi 4p, Kokovay Melánia 4p, Szilágyi Réka, edző Vass Ildiko.

Bravó lányok, nagyszerű teljesítmény volt.


A torna döntője a ország  két legnagyobb kosárlabda központjai a Temesvár-i Bega és a Kolozsvár-i MC Sport között zajlott. A csata egy kissé csalódást okozott, hiszen a Bega partiak különösebb megerőltetés nélkül simán megnyerték a tálakózót 73-42-re. A Temesvár-i csapat pihentebben lépett a pályára, hiszen viszonylag könnyedén jutott tovább az elődöntőkön, ám a kolozsváriak egy nagyon kimerítő csata után voltak, ugyanis a KSE ellen vért izzadtak a döntőbe jutásért. A Kolozsvárnak nem sikerült megismételni a csoportbeli küzdelem során hozott formáját, amikor csupán 1 ponttal maradt alul a Temesvár ellenében. Ezek után bajnok lett a Temesvár, ezüstérmes a Kolozsvár-i MC Sport, bronzérmes a KSE.

A rendezvényt támogatták: Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal, Kovászna megyei Sportigazgatóság, Julius Meinl Románia, Nexxon kft, Lénárt Optika  Visionaria kft, AMC kft, Vivant kft, Kupidon kft.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!