Győzelemmel mutatkozott be hazai pályán a KSE csapata az országos felnőtt női Liga 1 első fordulójában. Látványos hazai rohamokkal indult a tálakózó, ám az első kosarat mégis a kolozsváriak dobták. Igaz akkor vezettek először meg utoljára a tabellán, mert a hazai csapat átvette az irányítást és az első negyed végére 6 pontos előnyhöz jutottak.

A második negyedben továbbra is a szezoneleji pontatlanság, gólszegénység volt jellemző mindkét részről, Kolarevic mester tanítványai uralták a mezőnyt, szépen szövögették az akcióikat, ám többször is túl könnyedén hagyták ki a ziccereket, így a kolozsváriaknak sikerült játékban maradniuk.

Nagyszünet után változott a játék képe, felpörgött a ritmus mindkét részről és a vendégek a kosár alatti játékban megállíthatatlannak bizonyuló Orbán Nikolett vezényletével felzárkóztak, de szerencsére a Sepsiszentgyörgy-i ISK-tól frissen igazolt Kovács Kincső három egymás utáni rendkívül hasznos kosarával sikerült megtartani az 5 pontos előnyt az utolsó negyedre.

Az negyedik felvonás nagyon kiegyensúlyozott volt, a vendégeknél Salatioan Roberta, míg a hazaiaknak Csurulya Helega kosarai szórakoztatták a közönséget.

A KSE-nél rendkívülien hatékony teljesítménnyel rukkolt elő Voloncs Orsolya aki 18 pontot ért el és 100%-osan dobta a 3 pontosokat (3 próbálkozásból 3 ment be) és a két pontos próbálkozásaiból is csupán egy maradt ki.

KSE - Kolozsvár-i Egyetem 65-57 (13-07; 13-11; 19-22; 20-17)

KSE: Debreczi 10, Voloncs 18(3×3), Csurulya 15(2×3), Bartok 2, Holinka 6p, Kovács 8p, Biszak 4p, Incze 2p, Csiki, Istok, Boloni , Czimbalmos. Edző Kolarevic Ljubomir.

U CLUJ: Morar, Orbán 24p, Bot 6(1×3), Saatioan 13p, Moldovan 5p, Anca, Parau, Irimes, Topan 9(1×3)p, Muresan. Edző: Popa Carmin

A következő fordulóban november 1-én a KSE Nagyváradra látogat, ahol a helyi Egyetem csapata feljutási álmokat dédelget, és ez okból nemrég igazolt két amerikai játékost a keretébe.