KSE - CSM Tirgoviste 52-68 (10-15; 6-10; 15-16; 21-27)

A 16 pontos különbség ellenére remek mérkőzést játszott a KSE a női Liga 1 éllovasa Tigoviste ellenében a Sportcsarnokban szombaton délután.

A játékot a hazaiak kezdték jobban és az első negyed feléig hazai fölényt jegyeztünk, ám Tanase mester látva hogy a fiatal gardájával nem tud elhúzni a tabellán, beküldte a rutinosabb Larisa Tomat és a légiós Shanita Arnoldot a pályára, így a negyed végére 5 pontos előnyre tettek szert a vendégek.

A folytatásban KSE lányai Debreczi Iringó vezérletével remekül védekeztek, majd látványos támadásokat alakítottak ki, csupán a rutintalanságukon múlott, hogy a hatékonyságuk a vendégeké alatt volt. A harmadik negyedben folytatódott a kiegyensúlyozott csata, Biszak Bogi remek alakításaival életbe tartotta a csapatát. Az utolsó negyed 10 pontos vendégvezetéssel és újabb Dimbovica parti kosarakkal indult amire Voloncs Orsolya egy gyönyörű hárompontos dobással válaszolt.

A lanyok az utolsó felvonására elfáradtak, a védekezésben nem értek vissza idejében és a nehezen megszerzett kosaraikra rögtön jött is "könnyű kosár" válasz túloldalon. Végül megérdemelten nyert a tapasztaltabb Tirgovsite egy jó látványos mérkőzésen. A hazaiaknál Kolarevic mester remek munkát végez és egyre jobban kijönnek a jól begyakorolt figurák, látszik a fejlődés a csapat játékán.

A lányok a jövő vasárnap 12 órától a másik favorit Konstanca otthonába folytatják a Liga 1-es bajnokságot, ám előtte a keddtől csütörtökig egy U20-as bajnoki tornán vesznek reszt Nagyváradon!

KSE: Voloncs Orsolya 10(3)p, Csurulya Helga 10(6)p, Biszak Boglárka 10p, Kovács Kincső 7(3)p, Holinka Hanna 5(3)p, Incze Henrietta 4p, Debreczi Iringó 3p, Boloni Noémi 2p, Czimbalmos Timea 2p, Bartok Rita, Csiki Barbara. Edző Kolarevic Ljubomir, Minescu János.

Tirgoviste: Chivu Alina 17(9)p, Popescu Carla 13(6)p, Shanita Arnold 10(6)p, Ghita Alexandra 9p, Dumitru T 8p, Vajda Laura 4p, Larisa Toma 2p, Tanase Diana 2p, Vreme M 2p, Vati Denisa, Catineanu Stefania, Cristea C. Edző Catalin Tanase és Larisa Toma.