Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Orvosi napok Kézdivásárhelyen

Orvosi napok Kézdivásárhelyen - Hetedik alkalommal szerveznek orvosi napokat, az orvosokat és asszisztenseket felvonultató szakmai találkozónak és képzésnek ezúttal Kézdivásárhely ad otthont. Október 19-én, pénteken, 9 órakor Dr. Kelemen András, a kézdivásárhelyi kórház igazgatója hivatalosan is megnyitotta az eseményt.Az orvosi napok megnyitóján részt vett Bokor Tibor polgármester is, aki köszöntőjében elmondta: azért tartja fontosnak ezt a konferenciát, mert a kézdivásárhelyi kórházban hatalmas a hajlandóság az egészségügy fejlesztésére, a lehető legjobb orvosi ellátás megadására. 'A kézdivásárhelyi kórház vezetősége és munkatársai minden nap gondosan építik fel napjukat, hangsúlyt fektetnek arra, hogy a beteg jól érezze magát, odafigyelnek rá, gondoskodnak és gyógyítanak. Elszántságuk, munkabírásuk, törekvéseik meghozták gyümölcsüket is, hiszen bátran állíthatom, hogy a kézdivásárhelyi kórház a regió egyik legjobban felszerelt és leggyorsabban fejlődő kórháza. Köszönet illeti ezért a vezetőséget, az ápolókat, asszisztenseket' - emelte ki Bokor Tibor. Az elöljáró kitért arra, hogy csak az elmúlt egy évben jelentős beruházások és változások mentek végbe a kózházban: márciusban rohammentő autót kapott a városi kórház, júniusban három orvosi lakrészt avattak fel, amelyet három fiatal orvos el is foglalt, és nem több mint egy hónapja a várva várt komputertomográf is megérkezett, amely hatalmas megvalósítás a kézdivásárhelyi egészségügy életében. „Ezt a fejlődést kemény és kitartó munkával értük el, és azokkal a segítségekkel, amelyek helyi, megyei és országos összefogással születtek. De annak ellenére, hogy folyamatos fejlődésben vagyunk, mindig az a célunk, hogy az orvosi ellátás egy fokkal jobb legyen, mint egy napja volt. Ez a konferencia szakmai programjával a maga módján igyekszik hozzájárulni ehhez a jobbító folyamathoz úgy, hogy az ország specialistáit, legjobb orvosait, egészségügyi szakembereit szólaltatja meg' - zárta a polgármester.A konferenciának vasárnap lesz vége, amelyen szakorvosok, specialisták, helyi, megyei és országos egészségügyi káderek tartanak előadásokat, de megtárgyalják az egészségügy legégetőbb problémáit is. A rangos orvosi eseményen először szerveznek asszisztenseknek is képzést.Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala sajtóirodája2012. október 19.Fotó: Tofán Levente

Hetedik alkalommal szerveznek orvosi napokat, az orvosokat és asszisztenseket felvonultató szakmai találkozónak és képzésnek ezúttal Kézdivásárhely ad otthont. Október 19-én, pénteken, 9 órakor Dr. Kelemen András, a kézdivásárhelyi kórház igazgatója hivatalosan is megnyitotta az eseményt.
Az orvosi napok megnyitóján részt vett Bokor Tibor polgármester is, aki köszöntőjében elmondta: azért tartja fontosnak ezt a konferenciát, mert a kézdivásárhelyi kórházban hatalmas a hajlandóság az egészségügy fejlesztésére, a lehető legjobb orvosi ellátás megadására. "A kézdivásárhelyi kórház vezetősége és munkatársai minden nap gondosan építik fel napjukat, hangsúlyt fektetnek arra, hogy a beteg jól érezze magát, odafigyelnek rá, gondoskodnak és gyógyítanak. Elszántságuk, munkabírásuk, törekvéseik meghozták gyümölcsüket is, hiszen bátran állíthatom, hogy a kézdivásárhelyi kórház a regió egyik legjobban felszerelt és leggyorsabban fejlődő kórháza. Köszönet illeti ezért a vezetőséget, az ápolókat, asszisztenseket" - emelte ki Bokor Tibor. Az elöljáró kitért arra, hogy csak az elmúlt egy évben jelentős beruházások és változások mentek végbe a kózházban: márciusban rohammentő autót kapott a városi kórház, júniusban három orvosi lakrészt avattak fel, amelyet három fiatal orvos el is foglalt, és nem több mint egy hónapja a várva várt komputertomográf is megérkezett, amely hatalmas megvalósítás a kézdivásárhelyi egészségügy életében. „Ezt a fejlődést kemény és kitartó munkával értük el, és azokkal a segítségekkel, amelyek helyi, megyei és országos összefogással születtek. De annak ellenére, hogy folyamatos fejlődésben vagyunk, mindig az a célunk, hogy az orvosi ellátás egy fokkal jobb legyen, mint egy napja volt. Ez a konferencia szakmai programjával a maga módján igyekszik hozzájárulni ehhez a jobbító folyamathoz úgy, hogy az ország specialistáit, legjobb orvosait, egészségügyi szakembereit szólaltatja meg" - zárta a polgármester.
A konferenciának vasárnap lesz vége, amelyen szakorvosok, specialisták, helyi, megyei és országos egészségügyi káderek tartanak előadásokat, de megtárgyalják az egészségügy legégetőbb problémáit is. A rangos orvosi eseményen először szerveznek asszisztenseknek is képzést.

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala sajtóirodája
2012. október 19.
Fotó: Tofán Levente

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!