Október 10 és 11.-én Kézdivásárhely Önkormányzata és a Gosp-Com Kft., a RoRec Egyesülettel partnerségben újrahasznosítási és lomtalanítási kampányt hirdet, ismételten lehetőséget teremtve a háztartások nagytakarítására, illetve arra, hogy megszabaduljunk az otthonokban fölöslegessé vált tárgyaktól, veszélyes anyagoktól.

Arra kérjük a lakókat, hogy pénteken, október 10-én és szombaton, október 11-én 7 és 18 óra között helyezzék ki a szeméttárolók környékére a kidobásra szánt, nagy terjedelmű tárgyaikat, valamint a bezsákolt kerti hulladékot, és mi ingyen elszállítjuk azokat.

Elektromos, újrahasznosítható és veszélyes hulladékokat a GYŰJTŐPONTOKON (főtér: kaszárnya; Szabadság utca: inkubátorház-parkoló; sportcsarnok), 9 és 17 óra között fogadunk (pénteken és szombaton).
Itt leadható: elektromos készülék, üveg*, papír**, PET-palack, fáradt olaj.
(* síküveg, tükör, villanykörte, hőálló üvegtál, szemüveg, neoncső, orvosságos üvegek kivételével.
** zsíros és szennyezett papír, indigó, műanyag borító, faxpapír, használt egészségügyi papír vagy pelenka kivételével.)
Falvakra (Oroszfalu, Sárfalva, Nyujtód) gyűjtőautót biztosítunk (tel.: 0722 510 182).

Minden leadott, nagyméretű elektromos készülék után (hűtő, fagyasztóláda, fagyasztó, mosógép és mosogatógép, ruhaszárító-gép, légkondicionáló berendezések) ajándékutalványban részesül. Más készülék leadása esetén (vasaló, porszívó, monitor, kávéfőző, mixer, televízió stb.) tombolasorsoláson vesz részt. SORSOLÁS szombaton 18 órakor, a Kaszárnya előtti RoRec sátornál.
Díjak: 4 db dekopírfűrész; 4 db szerszámkészlet, 4 db mixer.

Az újrahasznosítható hulladékok értékét levonjuk a következő számla összegéből!

Nagyobb tárgyak elszállítására segítség igényelhető a 0741 233 257 –es (RoRec elektromos hulladék), illetve a 0722 510 182-es telefonszámon.
Felkérjük a lakosságot, illetve a lakótársulásokat, hogy a fenti napokon tisztítsák meg a hozzájuk tartozó zöldövezeteket, és a gazt, a papírokat, műanyagokat helyezzék el a konténerek mellett!

Bővebb információ a www.kezdi.ro és a www.rorec.ro honlapon.