Október 10 és 11. között lomtalanítási akciót szerveztek a céhes város lakóinak a Gosp-Com Kft., a helyi önkormányzat, a RoRec Egyesület és a Zöld Nap Egyesület szervezésében.

A rendezvényen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

Az őszi lomtalanítás célja hogy az általunk, az emberek által hulladékká váló anyagokat nyersanyaggá alakítsuk át. Főleg azokat ide értve, amelyek ember által készítettek és nem természetes hulladékok. A szelektív hulladékgyűjtés során a város különböző helyszínein felállított standokon adta le a lakosság a 159 kg műanyagot, 500 kg üveget, 1491 kg papírt, 10 liter étolajt és az 5000 kg elektromos hulladékot.
Minden leadott, nagyméretű elektromos készülék után ajándékutalványt, a kisebb készülék leadása esetén pedig tombolát kaptak, melynek nyerteseit szombat este a Kaszárnya előtti RoRec sátornál sorsoltak ki. A papír kilójáért 10 banit, a műanyag kilójáért 50 banit fizettek, mely értéket a szemétszállító vállalat a következő számlából fog levonni.
Ne feledjék a legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni.

Szerző: Ráduly Attila