Sportiroda

» Osztrák siker a nyitányon - Székelyföld kerékpárverseny 2012

Osztrák siker a nyitányon - Székelyföld kerékpárverseny 2012 - Csütörtökön délután elkezdődött a 2012-es Székelyföld Kerékpáros Körverseny. Délután öt órakor a csíksomlyói kegytemplom melletti parkolóban került sor a hivatalos megnyitóra, amelyen a körversenyen résztvevő húsz csapatot mutatták be. A házigazda szerepében Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere köszöntötte a részvevőket. 'Remélem, arról marad emlékezetes az idei körverseny, hogy a viadal jól szolgált Novák Károly Eduárd felkészülése számára, aki hamarosan a londoni paralimpián vesz részt. Mint tudjuk, Ede aranyéremre hajt, és ezért szorítunk is neki' - mondta Ráduly.A verseny nyitónapján a csapat időfutamra került sor, melynek rajtja Csíkszeredában, a Nagymező utcában, az érkezés pedig a Szellő-tetőn volt. A 22 kilométeres távot az osztrák RC Arbö Wels Gourmetfein tette meg a leghamarabb, őket a német LKT-Team Brandenburg és az ukrán ISD-Lampre követte. A csíkszeredai Tusnad Cycling Team az ötödik helyen ért célba, hátrányuk a győzteshez képest ötven másodperc volt. A csíki csapatnak nem ment gond nélkül az első nap, a csíkszépvízi vízgyűjtő tó környékén Matja Kvasina kerékpárja defektes lett, a lyukas kerék cseréje pedig közel egy percet vett igénybe.Az első szakasz után az egyéni összetettben vezető kék, Tusnad felíratú mezt Eibegger Markus, viseli majd. A legjobb sprinternek járó piros-fekete, Harborsz feliratú mezt pénteken Ricardo Zoidl viseli. A legjobb hegymenőnek járó sárga, Csíkszereda feliratú mezt Stefan Rucker viseli. A legjobb U23-as versenyzőnek járó zöld, Fenestela 68 feliratú mezt Grobschartner Felix viseli a pénteki szakaszon. A megkülönböztető mezeket viselők mind az RC Arbo Wels Gourmetfein tagjai.Pénteken a Csíkszereda - Sepsiszentgyörgy - Kézdivásárhely - Csíkszereda szakasz vár a mezőnyre.

Csütörtökön délután elkezdődött a 2012-es Székelyföld Kerékpáros Körverseny. Délután öt órakor a csíksomlyói kegytemplom melletti parkolóban került sor a hivatalos megnyitóra, amelyen a körversenyen résztvevő húsz csapatot mutatták be. A házigazda szerepében Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere köszöntötte a részvevőket. "Remélem, arról marad emlékezetes az idei körverseny, hogy a viadal jól szolgált Novák Károly Eduárd felkészülése számára, aki hamarosan a londoni paralimpián vesz részt. Mint tudjuk, Ede aranyéremre hajt, és ezért szorítunk is neki" - mondta Ráduly.

A verseny nyitónapján a csapat időfutamra került sor, melynek rajtja Csíkszeredában, a Nagymező utcában, az érkezés pedig a Szellő-tetőn volt. A 22 kilométeres távot az osztrák RC Arbö Wels Gourmetfein tette meg a leghamarabb, őket a német LKT-Team Brandenburg és az ukrán ISD-Lampre követte. A csíkszeredai Tusnad Cycling Team az ötödik helyen ért célba, hátrányuk a győzteshez képest ötven másodperc volt. A csíki csapatnak nem ment gond nélkül az első nap, a csíkszépvízi vízgyűjtő tó környékén Matja Kvasina kerékpárja defektes lett, a lyukas kerék cseréje pedig közel egy percet vett igénybe.

Az első szakasz után az egyéni összetettben vezető kék, Tusnad felíratú mezt Eibegger Markus, viseli majd. A legjobb sprinternek járó piros-fekete, Harborsz feliratú mezt pénteken Ricardo Zoidl viseli. A legjobb hegymenőnek járó sárga, Csíkszereda feliratú mezt Stefan Rucker viseli. A legjobb U23-as versenyzőnek járó zöld, Fenestela 68 feliratú mezt Grobschartner Felix viseli a pénteki szakaszon. A megkülönböztető mezeket viselők mind az RC Arbo Wels Gourmetfein tagjai.

Pénteken a Csíkszereda - Sepsiszentgyörgy - Kézdivásárhely - Csíkszereda szakasz vár a mezőnyre.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!