Zöld Nap Egyesület

» Ötödik alkalommal Adj, Király, Katonát! Kézdivásárhelyen

Ötödik alkalommal Adj, Király, Katonát! Kézdivásárhelyen - Kézdivásárhelyre érkezik az Adj, király, katonát! elnevezésű országos vetélkedő. A kézdivásárhelyi állomás helyi szervezői a Zöld Nap Egyesület és a Nagy Mózes Elméleti Líceum Diák Szövetsége. A vetélkedőre február 9-én kerül sor 16:30 perckor a Nagy Mózes Elméleti Líceum dísztermében.A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett, idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő Adj, király, katonát! elnevezésű vetélkedő célja, hogy a résztvevőkben az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során felértékelődjék a család szerepe. A vetélkedők által a családközpontú életszemlélet közvetítése a cél, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. A verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15) képezi azt a réteget, mely a kamaszkor küszöbén még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.A célcsoport számára szervezett helyi szakaszú vetélkedőknek idén Erdély 38 települése lesz a helyszíne: Barót, Bethlen, Borszék, Börvely, Brassó, Csernáton, Csíkszentsimon, Csíkszereda, Dés, Déva, Dicsőszentmárton, Gyergyószentmiklós, Homoródszentpál, Kalotaszentkirály, Kálmándi, Kápolnásfalu,Kézdivásárhely, Kobátfalva, Kolozsvár, Maksa, Margitta, Marosvásárhely, Marosszentgyörgy, Nagybánya, Nagyenyed, Nagyvárad, Nyárádkarácsonyfalva, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Szentjobb, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágypanit, Szilágysomlyó, Torda, Trunk (Moldva).A regionális versenyekre 2011. január-február folyamán kerül sor. A próbák többféle műfajban teszik próbára a jelentkezőket. A megjelölt határidőre mindenik városban túljelentkezéssel számolhattak a regionális szervezők. A háromfős csapatokban vetélkedők legügyesebbjei részt vehetnek az országos döntőkön, március 19-én, Kolozsváron és április 2-án Sepsiszentgyörgyön.

Kézdivásárhelyre érkezik az Adj, király, katonát! elnevezésű országos vetélkedő. A kézdivásárhelyi állomás helyi szervezői a Zöld Nap Egyesület és a Nagy Mózes Elméleti Líceum Diák Szövetsége. A vetélkedőre február 9-én kerül sor 16:30 perckor a Nagy Mózes Elméleti Líceum dísztermében.
A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett, idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő Adj, király, katonát! elnevezésű vetélkedő célja, hogy a résztvevőkben az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során felértékelődjék a család szerepe. A vetélkedők által a családközpontú életszemlélet közvetítése a cél, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. A verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15) képezi azt a réteget, mely a kamaszkor küszöbén még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.
A célcsoport számára szervezett helyi szakaszú vetélkedőknek idén Erdély 38 települése lesz a helyszíne: Barót, Bethlen, Borszék, Börvely, Brassó, Csernáton, Csíkszentsimon, Csíkszereda, Dés, Déva, Dicsőszentmárton, Gyergyószentmiklós, Homoródszentpál, Kalotaszentkirály, Kálmándi, Kápolnásfalu,Kézdivásárhely, Kobátfalva, Kolozsvár, Maksa, Margitta, Marosvásárhely, Marosszentgyörgy, Nagybánya, Nagyenyed, Nagyvárad, Nyárádkarácsonyfalva, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Szentjobb, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágypanit, Szilágysomlyó, Torda, Trunk (Moldva).
A regionális versenyekre 2011. január-február folyamán kerül sor. A próbák többféle műfajban teszik próbára a jelentkezőket. A megjelölt határidőre mindenik városban túljelentkezéssel számolhattak a regionális szervezők. A háromfős csapatokban vetélkedők legügyesebbjei részt vehetnek az országos döntőkön, március 19-én, Kolozsváron és április 2-án Sepsiszentgyörgyön.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!