A kézdivásárhelyi Civil Licit felhívásunkra 16 pályázat érkezett be, mind értékes, jó civil projektek. Az értékelést egy háromtagú bizottság végezte: egy-egy képviselő a HKA és a társzervező Pro Sanitate alapítvány részéről, valamint egy független szakértő. (A benevezett projektek listája megtekinthető a www.hka.ro oldalon.)

A beválogatást a licit sajátos jellege meghatározta, így azok a projektek kerültek kiválasztásra, amelyek széleskörben érdeklődésre számot tartóak és maradandó hatást fejtenek ki a közösségre. Így, az értékelés eredményeképpen a következő projekteket választottuk ki:
1. Ovi-suli elsősegély – Salvatore Egyesület/Buna Hunor-Attila
2. Honnan jössz-hová tartasz? meseterápiás fejlesztő program gyermekotthonoknak – Antanténusz Egyesület/Bodó Czerék-Erika
3. Kutya futtató - Benji Állatvédő Egyesület/Forró Béla

A projektek megvalósításához szükséges források gyűjtési keretét a Civil Licit adja, itt egyéni felajánlásokkal lehet támogatni a tetsző projekteket. A Civil Licitre március 27.-én, hétfőn du. 18 órai kezdettel kerül sor a Vigadóban, Kézdivásárhelyen. Mind a tizenhat benevező civil szervezet meghívást kap, egymás projektjeinek támogatására. A kölcsönösség elve alapján várjuk a sepsiszentgyörgyi támogatókat is. A sepsiszentgyörgyi licit őrkői közösségi ház programjának főtámogatója a kézdivásárhelyi Zarah Moden készruhagyár volt.