#partyallinclusive - Bukaresti koreográfus rendez az M Studiónál

Új produkcióval készül az M Studio, az előadás rendezője Cosmin Manolescu független koreográfus. A bemutatóra március 20-án, pénteken 19 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban.

Cosmin Manolescu táncos, koreográfus és kulturális menedzser, aki a rendszerváltás óta aktívan támogatja a romániai kortárs tánc finanszírozását és előmozdítását. 1997 és 2007 között több mint 100 koreográfiai projekt kezdeményezője és társszervezője, köztük 6 táncfesztiválé Bukarestben, Nagyszebenben és Potsdamban, ugyanakkor az első román kortárs táncplatform létrehozója, rezidenciák és tánccal kapcsolatos kutatási projektek lebonyolítója. Számos nemzetközi képzésben és koreográfusi cserében vett részt Bukarestben, Basssano del Grappa-ban, Luxemburgban, Londonban, Bécsben, Párizsban, Rotterdamban, Liverpoolban, Limassolban, Isztambulban, Dublinban, Rigában, Tokióban stb.

A #partyallinclusive egy interaktív, részvételi színházi előadás, amely aktívan vonja be a közönséget a játéktérben történő eseményekbe, ha a néző nyitott a játékra. Érzetekre és impulzusokra ható és visszaható közös élmény, amely a tánc és a fizikalitás szabadságát ünnepli.

A mozgás öröméről így mesél az alkotó: „a zsibbadás lassan végigjárjam a testem, az ujjaktól a kézfejig, karokig, nyakig, fejig, majd a törzsig, a lábakig, a lábujjakig és a körmökig. Itt vagy, és mégis felfoghatatlanul távol. A szívem forog, összenyom, bezúz, ezer darabokra szaggat, szilánk vagyok.”

A bemutatóra március 20-án, pénteken 19 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban, további előadásokat a hónap folyamán 21-én és 25-én lehet majd megtekinteni. A produkcióra a helyek száma korlátozott. Az előadás 16 éven felüli nézőknek ajánlott. Jegyek már kaphatók a sepsiszentgyörgyi Központi Jegyirodában valamint a www.biletmaster.ro oldalon.

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatja. Rendező Cosmin Manolescu, közreműködők és előadók az M Studio színészei, hangzásvilág Lala Misosniky.