Kézdivásárhelyi Uránia Filmklub - Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

» Piaf és A Tribute to Edith Piaf: Live at Montreux 2004 a Filmklubban

Piaf és A Tribute to Edith Piaf: Live at Montreux 2004 a Filmklubban - Februári programunkat francia és francia koprodukció filmekből állítottuk össze.A hónap első vetítése, csütörtökön este 19 órától, a sanzon királynőjének Edith Piaf-nak az életét mutatja be. A film címe 'La Môme (La Vie En Rose), (Piaf)', 2007-es francia-angol-cseh filmdráma, 135 perc, Olivier Dahan rendezésében.Kevesen tudják, hogy a sztár életében milyen személyes dráma húzódott meg a csillogás hátterében. A szülei alkoholisták voltak, a nagyanyja nevelte a kislányt. Az egyik bordélyházban nőtt fel, és az utcán énekelt és koldult, hogy éhen ne haljon. Az egyik párizsi varieté igazgatója figyelt fel a törékeny teremtésre és megnyitotta előtte a színpadra vezető utat. Néhány év leforgása alatt az egész világ Piaf lábai előtt hevert. Boldogsága nem lehetett teljes, a szerelme tragikus körülmények között meghalt. Az énekesnő az alkoholhoz és a droghoz menekült.Olivier Dahan rendező történetmesélésében nagy ívet fog át, hiszen a korai gyermeki évektől egészen élete alkonyáig mutatja be az énekesnőt, és teszi mindezt vad időbeli ugrásokkal, elsősorban a pálya és a magánélet nagy fordulataira koncentrálva. A film egy vad, szegénységben felnőtt, de aztán képességei által felemelkedett nőt mutat, aki azonban bármilyen pompában is élhette élete javát, mégis csak borzasztó rövid ideig lehetett boldog. Ezt a szomorúságot pedig kiválóan adja vissza Marion Cotillard játéka.A film után 'A Tribute to Edith Piaf: Live at Montreux 2004' koncertvideót vetítjük 80 percben, Piaf dalok külömböző előadók meg egy jazz quartet kiséretében.Ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Februári programunkat francia és francia koprodukció filmekből állítottuk össze.
A hónap első vetítése, csütörtökön este 19 órától, a sanzon királynőjének Edith Piaf-nak az életét mutatja be. A film címe "La Môme (La Vie En Rose), (Piaf)", 2007-es francia-angol-cseh filmdráma, 135 perc, Olivier Dahan rendezésében.

Kevesen tudják, hogy a sztár életében milyen személyes dráma húzódott meg a csillogás hátterében. A szülei alkoholisták voltak, a nagyanyja nevelte a kislányt. Az egyik bordélyházban nőtt fel, és az utcán énekelt és koldult, hogy éhen ne haljon. Az egyik párizsi varieté igazgatója figyelt fel a törékeny teremtésre és megnyitotta előtte a színpadra vezető utat. Néhány év leforgása alatt az egész világ Piaf lábai előtt hevert. Boldogsága nem lehetett teljes, a szerelme tragikus körülmények között meghalt. Az énekesnő az alkoholhoz és a droghoz menekült.
Olivier Dahan rendező történetmesélésében nagy ívet fog át, hiszen a korai gyermeki évektől egészen élete alkonyáig mutatja be az énekesnőt, és teszi mindezt vad időbeli ugrásokkal, elsősorban a pálya és a magánélet nagy fordulataira koncentrálva. A film egy vad, szegénységben felnőtt, de aztán képességei által felemelkedett nőt mutat, aki azonban bármilyen pompában is élhette élete javát, mégis csak borzasztó rövid ideig lehetett boldog. Ezt a szomorúságot pedig kiválóan adja vissza Marion Cotillard játéka.



A film után "A Tribute to Edith Piaf: Live at Montreux 2004" koncertvideót vetítjük 80 percben, Piaf dalok külömböző előadók meg egy jazz quartet kiséretében.



Ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!