PÓLUSOK KÖZT - csoportos kiállítás

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK: < Răzvan ANTON & MIKLÓSI Dénes > < BARTHA József > < Alexandra CROITORU > < FERENCZ S. Apor > < MARTINI Yvette > < MONOTREMU > < Ciprian MUREȘAN > < Cătălina NISTOR >

KURÁTOR: KISPÁL Ágnes-Evelin & KISPÁL Attila
MEGNYITÓ: 2018. május 9., szerda, 19 óra
HELYSZÍN: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér
A kiállítás 2018. május 10-től június 15-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.

A kiállításon részt vevő művészek a szélsőségekbe csúszás, a polarizálódás problematikáját járják körül. Arra a világhelyzetre reagálnak, amely folyamatosan meghívja a ma emberét, hogy elhelyezze magát valamely szélsőség gravitációs mezejében, csapódjon valamelyik véglethez, s felejtse el a „középút” mítoszát. Az ilyen ellentétpárokon függő élet – minthogy ezen ellentétek mesterséges kreációk –, folyamatosan ki van téve az elcsúszás, a megrázkódtatás veszélyének, olyan pályára kerülhet, amelynek ívét senki nem láthatja előre.

A csoportos kiállítás olyan installációkat, fotó- és videómunkákat, illetve intermédiás alkotásokat foglal magába, amelyek ezen polaritások kontúrjait rajzolják meg. A meghívott művek gazdasági, politikai, szociális nézőpontból közelítik meg a problémát, nem mellőzve az identitás, a gender témaköreit sem.

A kiállítás a Reflex4 Nemzetközi Színházi Fesztivál kísérőrendezvénye.

bővebben: https://goo.gl/ooXigY

https://www.facebook.com/events/531412610593576/