Május 4-én megrendezésre került a Balánbánya felé vezető út melletti Gálkúton a XIII. Lovasnapok, ahol a családok többek között részt vehettek a Pörög a család! Vetélkedőn is. A hat fordulóból álló vetélkedőre több család nevezett be, célja volt a családok összekovácsolása egy összetett program keretében, amely egyaránt fektetett hangsúlyt a szórakozásra, valamint a mozgás, különböző sportágak játékos megismerésére, végrehajtására és annak megoldására is. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.
A Zöld Nap Egyesület vetélkedőjére a családok sikeresen hajtották végre a számukra kijelölt változatosabbnál változatosabb feladatokat, egyesítve erejét, tudását, alkotókedvét, kicsik és nagyok közösen együttműködve összesen hat feladatot kellett időre megoldaniuk. A feladatokban többek között megtalálható volt az ugrókötelezés, a különböző labdajátékok, a rajzolás, a zsalonozás és a fejtörők is. A helyes megoldások pontokat jelentettek, amelyek közelebb vitték a benevezett csapatokat a nyeréshez. Pontegyezőség esetén a helyezésről a mért idő sorrendje volt a döntő. A feladatok teljesítése és összesítése után a képzeletbeli dobogó első fokára a Székelyék (Székely Borbála és Székely Sarolta), a másodikra a Bíróék csapat (Bíró Helén, Bíró Boglárka, Bíró Gréta és Bíró Márta) és harmadikra pedig a Bíróék II család állhatott fel. Az első három család, oklevelek az érmek mellett egy-egy ajándékcsomaggal térhettek haza.
A szervezők köszönik a családoknak a részvételt, az önkénteseknek a segítségüket, valamint a Csíkszentdomokos Község Polgármesteri Hivatalának és a Csíkszentdomokosi Sport és Kulturális Egyesületnek a meghívást és a támogatást.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Berfin Mizrak