December 19-én Kézdivásárhelyen a W. Wegener Parkban megszervezett karácsonyi gyermekvárosban pöröghettek a családok, ezúttal a téli hidegben, meleg kabátot viselve. A tavasszal megszervezett, nagy sikernek örvendett Pörög a család! címet viselő rendezvény téli kiadásával szerették volna megörvendeztetni, szórakoztatni a karácsonyi város látogatóit. Így a közel két órás vetélkedő fő célja a kikapcsolódás és az együtt töltött idő szebbé és mókásabbá tétele volt. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A Zöld Nap Egyesület és az Önkormányzat közös vetélkedőjére ezúttal tizenkét család nevezett be (összesen 39 személy), akik sikeresen hajtották végre a feladatokat. A családoknak összesen 6 feladatot kellett megoldaniuk, majd a parkban elrejtett rénszarvaskákat megkeresni plusz pontokért. A családok többek között karácsonyi betűrácsban elrejtett szavakat kellet megtalálniuk, Olaf-fal hólabdázni, sütőkesztyűvel ajándékdobozt bontani, szívószállal pom-pom-kákat szállítani, evőpálcával pillecukrot és nem utolsó sorban bebújhattak a Mikulás ruhájába is.

A feladatok teljesítése és összesítése után a képzeletbeli dobogó első fokára a Kovács család, a másodikra a Marthi család és harmadikra pedig a Stefan és Bokor család állhatott fel. Az első három család, oklevelek mellett egy-egy könyvcsomagot is választhatott magának.

A szervezők köszönik a családoknak a részvételt, az önkénteseknek a segítségüket, valamint a Wegener Pro Sanitate Alapítvány meghívását és támogatását.

Szerző: Derzsi Katalin

Fotó: Roberto Canfora és Mariam Sargsyan