Első alkalommal szerveztek családi vetélkedőt a KSE napok keretén belül Kézdivásárhelyen Pörög a család! címmel. A több fordulós vetélkedő célja volt a kézdiszéki családok összekovácsolása egy összetett program keretében, amely egyaránt fektetett hangsúlyt a szórakozásra, valamint a mozgás, különböző sportágak játékos megismerésére, végrehajtására és annak megoldására is. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A kézdivásárhelyi Önkormányzat valamint a Zöld Nap Egyesület közös vetélkedőjén kilenc család vett részt (41 személy), akik az esős-borongós időjárás ellenére sikeresen végrehajtották a város több pontján megtalálható feladatokat. A családoknak nyolc állomást kellett megkeressenek, majd az ott található feladatokat időre megoldják. A vetélkedő végén, a kapott idő alapján pontokat (KSE korongokat) gyűjtöttek, melyek összessége adta a vetélkedő végeredményét.

Így első helyezést ért el a Szászék család, akik Wellness/élménypark belépőt nyertek 300 RON értékben a Bálványos Resort wellnessközpontjába/élményparkjába a Bálványos Resort felajánlásából, valamint egy tortát a Süti Éden jóvoltából. Második helyezést ért el a Berde és Csiszár Company család, akik egy éves belépőt nyertek minden családi programra a Vigadó Művelődési Házba. A programok lehetnek bábelőadások, gyermek-előadások, de olyan koncertek, kulturális programok is, amelyeken a család szívesen venne részt a gyerekekkel. Ugyanakkor a család belépővel is gazdagodott az oltszemi Mikó-kastélyba megszervezett „diMANSIONS – Hit Music Festival-ra”. A harmadik díjat fej fej mellett a Fürge valamint a Pécsi család is magáénak tudhatta, akik egy- egy féléves belépőt nyertek minden családi programra a Vigadó Művelődési Házba.

A szervezők köszönik a családoknak a részvételt, az önkénteseknek a segítségüket, valamint a támogatást a Bálványos Resort-nak, a Süti Éden Kft-nek, valamint a Vigadó Művelődési Háznak.

Szerző: Derzsi Katalin

Fotó: Balázs Attila, Kis Emese és Bagyinka Ágota