Díszes gyertyatartók és fülbevaló ékszerek készültek 2016. december 2-án, délután az ikafalvi művelődési otthon „meseszobájában” az imateremben. Ez volt az Ikafalván megtartott „Rád is szükség van!” programsorozat hatodik próbatétele.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4220.jpg



A csapatösszerázó és csapatépítő, hangulatos, énekes-mozgásos bemelegítő játék után a mesehősök (speciális igényekkel élő emberek), segítőkkel három csoportra oszlottak, a három kellékekkel megrakott színes, gazdag asztalok köré. Az első asztalon faalátétes díszes gyertyatartók, másikon gipszalátétes gyertyatartók, a harmadik asztalon pedig szebbnél szebb fülbevaló ékszerek készültek, odaadó szorgos munkával. Az volt az elvárás, hogy mindenki készítsen kedve és fantáziája szerint mindháromféle munkából egy-két darabot.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4219.jpg



Volt, aki többet is készített. Rengeteg anyagból lehetett válogatni, kreálni. Sok-sok szép alkotás került a mártott gyertyák, levendulás párnácskák, ajándékszatyrok, mikulás csizmácskák, fenyőfácskák stb. mellé a kincses ládába. Már csak egy próbatétel maradt hátra. A rendezvénysorozatot a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiók, Írisz Ház, a HEKS és a Diakonie Austria segélyszervezetek támogatták.

Nagyoláh Ilona
ikafalvi nyugdíjas tanítónő