A legszebb nap

Nagy élmény volt a látvány is, az őszi napsütésben a burrogó, kb. 30 Honda, Kawasaki, Yamaha, F-ver Wolf stb. márkájú motorok szelíd robogása, hátukon a nagylelkű motorosokkal és „utasaikkal” a fogyatékkal élőkkel.

Valamikor egy kis utast megkérdeztek: „Milyen volt a motorozás?” – Nagyon jó volt, nagyon szép volt. Ez volt a legszebb nap az életemben. Azóta 5-ször mindig megadatik „A legszebb nap”, melyet idén is az Írisz ház és az Erősdi László Ferenc Kulturális Egyesület szervezett meg a Diakóniai Keresztyén Alapítvány segítségével, minden résztvevő lelkesedésére és örömére.

Délelőtt 10 órakor gyülekeztünk az Írisz ház udvarán, ismerős, ismeretlen, mindenki vidáman üdvözölték egymást, meg volt a regisztráció, mindenki kapott ajándékba egy lehúzós emblémát. Jöttek a szebbnél szebb motorok, ki-ki kiválaszthatta kivel utazik, meg volt a beöltözés és 10 órakor indult az élménymotorozás Erősdre. Mi a segítők követtük autókkal a motorkaravánt. Az erősdi parókia udvarán kedves vendégszeretet, almás pite, friss kútvíz fogadott. Vidám élménybeszámoló, terefere, kínálmáció után az erősdi református templomba vonultunk Akadálymentes Istentiszteletre, ahol Ráduly Baka Zsuzsanna helybéli lelkipásztor üdvözölte az egybegyűlteket, majd Makkai Péter lelkipásztor, az Írisz ház igazgatója köszöntött vidám hangulatban.
Az előfohász után a fiatalok éneke következett, mely mindannyiunk gondolatát tolmácsolta: „A mélységből szólok hozzád, halld meg Uram hangomat, sötétségből vágyódom a világosságba, élő vizet keres a lelkem, ajándékul új éneket írj a szívembe, halld meg Uram, hangomat!” Az igeolvasás a házasságtörő asszonyról szólt, amit egy fiatal lány olvasott fel. A történetet különösen dolgozták fel, interaktív módon, mert miért ne lehetne a templom egy irgalmas hely, ahol mindenki elmondja meglátásait és levonhatja a tanulságot, hiszen mindannyian követünk el hibákat, szívünk tele van a bűnök fekete foltjaival, de van kegyelem és lehetőség a jóvátételre. „Még a bűnösöknek is meg kell kegyelmezni!”- szól a tömegből egy hang. A bűnöktől meg kell szabadulni, mert a bűnök lehúznak. Ott van Jézus a bűntelen, tiszta szívű, ki nem vádol, feloldozó szeretetével mindent újra lehet kezdeni.
Hálaének következik és közös ima. A padokon ott a nagybetűs segítő szöveg: „Uram irgalmazz, Urunk bocsáss meg nekünk, Urunk részeltess a te kegyelmed ajándékában! Ámen”

Az áldás után Szilágyi Nagy Imola, szervező, mindenkinek köszönetet mond egy-egy szép emléklappal, kitűzővel. A templomban készül egy közös fotó az egész csoportról.

A templomból a helyi kultúrotthonba terített asztal várt mindenkit. Elkészült két óriási bográcsban a finom eledel, húsból és székely „pityókából” finom savanyúsággal. És, hogy ne csak szép, kellemes, de édes is legyen ez a nap, a Rád is szükség van program munkatársai, az ikafalvi lelkes kis csapat almás sütivel és kürtős kaláccsal biztosította a desszertet. Ebéd után vissza motoroztunk az Írisz ház udvarára, ahol szívélyes búcsút vettünk, még egy közös fotó és indulás haza egy nagyszerű élménnyel.

Újra megtapasztaltuk, hogy milyen jó érzés tenni, dolgozni, segíteni valakikért úgy, hogy közben te is jól érzed magad és betölti szívedet a hála Teremtőd, segítőd iránt. Szép volt, jó volt, köszönet érte.

Nagyoláh Ilona, nyugdíjas tanítónő