Bemutatjuk Amikor telihold ragyog a turkáló felett című előadásunkat

Évadunk második bemutatója a Radu Afrim által írt és rendezett víziószerű vígjáték Amikor telihold ragyog a turkáló felett címmel, melynek bemutatóját október 9-én, pénteken és 10-én, szombaton tartjuk 19 órai kezdetekkel a nagyteremben, színpadra épített nézőtér előtt.

Golyó turkálójában az idő egy ideje egy helyben áll. A madarak a rádióban laknak, a ruhák életre kelnek, a ruhák régi tulajdonosainak szellemei rohangálnak. Főleg, ha telihold van. Ha telihold van, akkor nagy a tét. Átkokat kell feloldani, titkokat kell feltárni.
Radu Afrim színhazi világa folyamatos határátlépéseket ígér. A mágikus realizmus a legapróbb gesztusokban is benne rejlik, a leghétköznapibb emberek is csodákat rejtenek magukban. A generációs átkokat, a kisvárosi banalitást átitatja valami olyan sajátos poézis, amit csak a hétköznapok egymásutániságában lehet felfedezni. A kisvárosi turkálóban mindenki ismer mindenkit, mindenki mindenkiről tud valamit, a harag ugyanolyan illékony, mint a szimpátia. Az idő múlik, de nem halad semerre. Mindig minden ugyanaz marad.

Az október 9. és 10-i bemutatót követő előadások október folyamán: 13-án, 20-án és 21-én szintén 19 órai kezdetekkel.

Javasoljuk, hogy aki teheti, online váltson jegyet a biletmaster.ro weboldalon, viszont ha erre nincs lehetőség, várjuk Önöket a Központi Jegyirodába, melynek nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9-16 óra között, míg pénteken 9-től 13 óráig, illetve előadások előtt egy órával a helyszínen.
A belső térben történő játszás nagyobb felelősséget jelent mindannyiunk számára, hogy egészségügyi szempontból megfelelő körülményeket biztosítsunk a biztonságos játszás érdekében. Mindent megteszünk azért, hogy elkerüljük a vírus terjedését. A takarítás megtörténte után fokozott odafigyeléssel fertőtlenítjük a termet és a székeket figyelembe véve a járványügyi követelményeket.

A nézők előadás után az arra kijelölt útvonalon hagyják el a nézőteret, amely nem azonos a bejárati útvonallal. Természetesen a belső terekben is kötelező a megfelelő módon történő maszkviselés. Mindenkit megkérünk, hogy türelemmel viselje a maszkot az előadás teljes időtartamán át. A színészek kivételével a színházunk alkalmazottai is maszkot viselnek a beengedéstől kezdődően.

Köszönjük, hogy ezekben a megpróbáltatásokkal teli időkben is kíváncsiak ránk és jelenlétükkel támogatják a színház működését.