Október 9-13. között Erasmus+ ifjúsági csere zajlik 36 résztvevővel Bikfalván és Sepsiszentgyörgyön a Turulmadár Ifjúsági Iroda szervezésében, ahová a helyi résztvevők mellett Magyarországról és Litvániából érkeztek fiatalok. Hazánkat Kézdivásárhelyről, Kovásznáról és Sepsiszentgyörgyről képviselik.

Az Erasmus+ az Európai Bizottság oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja a 2014–2020 közötti időszakra. A program lehetőséget kínál a lakosság mobilitására, valamint az oktatási, képzési és ifjúsági szektorok közötti együttműködésre.

A programunk alatt a fiatalok a képzések mellett, játékosan felfedezik Bikfalvát és Sepsiszentgyörgyöt, ellátogatnak a Szent Anna-tóhoz, betekintenek a falusi életformába, kipróbálják a lovaglást az árkosi Barabás lovardában.

Szeretettel meghívjuk vasárnap, október 13-án, 10-órára a Teinbe (Szabadság tér, 2-es szám), ahol reggeli mellett lehetőség nyílik beszélgetni a tevékenységben részt vevő fiatalokkal, szervezőkkel, oktatókkal az Erasmus+, valamint a program témáját képező The Duke of Edinburgh's International Award személyiségfejlesztő programokról.

Ezt követően, 11 órától a Főtéren az ifjúsági cserén résztvevők bemutatják, hogy hogyan látják az önkéntességet, mit jelent számukra az Erasmus+ valamint a The Duke of Edinburgh's International Award.

Részvételi szándékuk kérjük jelezzék vissza legkésőbb szombatig a turuloffice@gmail.com címre vagy a 0732 201 222-as telfonszámon (Kovács Orsolya).
Számítunk a jelenlétükre!