2017 augusztus 12-én, szombaton délelőtt 11 órától Kurtapatakon a Zonda Lovardában a Régió Bajnokság 3-ik fordulójára kerül sor.

A bajnokságban a következő versenyszámok kapnak helyet:
- Gyerek ügyességi bemutató
- Díjugratás kezdő kategória (70-80 cm)
- Díjugratás haladó kategória (90-100 cm)
- Pontgyűjtő verseny

További információk Ambrus Szabolcsnál a 0747-386-887 -es telefonszámon kérhetők.

Társszervező a Wolf Egyesület.
Helyszín: Zonda Lovarda, Kurtapatak, Főút 137-es szám.

https://www.facebook.com/events/1926640080911709/

I. Régió Bajnokság III. fordulójával kapcsolatos tudnivalókról és a verseny szabályzatáról.

A helyszín
A verseny 2017. augusztus 12-én, szombaton kerül megrendezésre Kurtapatakon (Valea Scurta). A versenypálya füves, 60 x 40 méter nagyságú, a bemelegítő pálya 30 x 40 méteres. A helyszínen biztosított a lószállítók számára parkoló, a lovak ivóvize, széna, illetve szükség esetén kikötési lehetőség.

Versenyszámok
A következő versenyszámokra várjuk jelentkezésüket:
- Ügyességi verseny: Kezdők és középhaladók számára felállított ügyességi pályán haladnak végig a versenyzők lépésben vagy ügetésben. A pálya tartalmaz járóiskolát, szlalomot, egy kis méretű X-akadályt, folyosót és a hordókerüléshez hasonló akadályt. A feladatok végrehajtását bíró pontozza, a győztes az lesz, aki a legrövidebb idő alatt szerzi a legtöbb pontot.
- Díjugratás – 70-80 cm: 70 cm-es, kezdő díjugrató pálya hibátlan lovaglása esetén a versenyzők a 80 cm-es összevetésbe kerülnek.
- Díjugratás – 90-100 cm
- Pontgyűjtő – 120 cm-ig: Négy akadály minél többszöri hibátlan átugratásával gyűjthetők pontok. A magasabb, nehezebb akadályok több pontot érnek, de nem kötelező mindenik akadály átugratása. A levert rúd nem kerül vissza, a versenyző ezesetben az adott akadályért nem kaphat több pontot. A pontgyűjtésre megadott időkeret: 2 perc.

Lovakra, lovasokra vonatkozó követelmények
A versenyben részt vehet minden olyan ló, amely egészséges, illetve rendelkezik érvényes lóútlevéllel és a kötelező vérvétel és oltások meglétét igazoló pecsétekkel. A lovak egészségét a helyszínen állatorvos ellenőrzi.

Az ügyességi verseny és a pontgyűjtő résztvevői számára kötelező a teljes lovas öltözet és védőfelszerelés. A 70-80 cm-es és 90-100 cm-es szám versenyzői számára a védőfelszerelés mellett a zakó, fehér nadrág, versenying (vagy galléros póló) és nyakkendő viselése is elvárt, amennyiben az időjárás engedi. Kánikula esetén a zakó és a nyakkendő mellőzhető, esős időben az esőköpeny megengedett.

A program
Augusztus 12-én, szombaton délelőtt 10:30-ig van lehetőség a versenyszámokra való iratkozásra. Aki eddig az időpontig nem jelentkezik, nincs lehetősége részt venni a versenyen.

Az ügyességi vetélkedő 11 órakor indul. Ezt a 70-80 cm-es kategória követi, majd a 90-100 cm következik. Az utolsó programpont a pontgyűjtő verseny.