Rendkívüli ülésre hívta össze csütörtök reggel Bokor Tibor polgármester Kézdivásárhely Tanácsát, a folyamatban lévő pályázatokhoz szükséges utólagos határozatok meghozatalára.

Első pontban a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ kampuszához szükséges pénz városi költségvetésbe való befoglalásáról döntöttek a városatyák. A projekt uniós pályázatba való besorolásával és a New Fashion Rt. hozzájárulásából 518 ezer lejre tett szert az önkormányzat, ebből 467 ezer lejt az eddig elvégzett munkálatok kifizetésére kell fordítani.
Második pontban a jégpálya befejezéséhez a Fejlesztési Minisztériumtól igényelt határozatot hozták meg, miszerint a jégpálya felületén kívül eső területrendezés a helyi önkormányzatot terheli.

Harmadik napirendi pont Sárfalva bevétele az Első Környezetvédelmi Operatív Programba (POS Mediu I.), mivel a városban jelenleg is zajló víz- és csatornahálózat korszerűsítési munkálatai nem emésztik fel teljesen a megnyert összeget. Lukács László tanácsos kérdésére Bokor Tibor polgármester elmondta, a nyujtódi víz- és csatornarendszer kiépítése is tervben van, azonban a 2015. decemberi határidő miatt nem mernek nekifogni ennek is. „Ha a kivitelezők mind úgy dolgoznának, ahogy a Baumeister Kft., akkor be mernénk vállalni, de amíg olyan cégek is megnyerhetik a licitet, mint az OMS Románia, akik nem javítanak, csak törnek, egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a vállalt határidőig be tudjuk fejezni a munkát. Ez esetben pedig, a szerződés szerint, a minisztérium a költségek visszafizetésére kötelezhet”, részletezte a polgármester. „Az azonban biztos, hogy a Második Környezetvédelmi Operatív Program (POS Mediu II.) révén Nyujtódon is megoldjuk ezt a régi és kényelmetlen problémát”.

Negyedik téma a Kézdivásárhely főterén, a régi kávézó épületében létrehozandó turisztikai központ pályázatához szükséges kiegészítő határozat meghozatala volt. A projekt összértéke 387 949 lej, a Regionális Operatív Program révén ebből 98%-ot fedez az Európai Unió, 2% önrészt kell melléje tenni. „Ez Kézdivásárhely részéről 7040 lejt, és amellett, hogy szükség is van egy turisztikai iroda létrehozására a városban, fontos, hogy ebből rendbe tudunk tenni még egy impozáns épületet Kézdivásárhely emblematikus központjában”, hangsúlyozta Bokor Tibor.