Rendkívüli tanácsülés - Emelkednek a közalkalmazottak bérei, új gasztroenterológiai kabinet nyílik a kórházban

Három határozattervezet megvitatására ültek össze Kézdivásárhely városi tanácsosai október 26-án, hétfőn reggel. A városatyák rendkívüli tanácsülésen döntöttek a közalkalmazottak béreinek emeléséről, a sintérszolgálat koncesszionálásáról, valamint a városi kórház szervezeti felépítésének módosításáról.

Mindhárom napirendi pontot egyhangúlag elfogadta a tanács. A reggeli rendkívüli ülés elején új ülésvezetőt választottak Babos Botond, RMDSZ-es ifjúsági tanácsos szerepében. Babos három hónapig tölti majd be a Városi Tanács elnöki tisztségét. A megválasztás után a városatyák rátértek a határozattervezetekre, mindjárt elsőként a helyi költségvetés módosításáról kellett dönteniük.

Amint Bokor Tibor polgármester előterjesztette, a város költségvetésének jövedelmi részét 121200 lejjel emelik, ezt három fontos tételhez csoportosítják át. Az augusztusban napvilágot látott törvény értelmében a közalkalmazottak béreit emelni lehet, ezt mindeddig a kifizetési plafon nem tette lehetővé. Mivel a kifizetési plafont törölte a Kormány, október elsejétől tudnak emelni a fizetéseken. Nagyobb tétel szerepel még az oktatásnál, ahol két tanintézmény fűtési számláinak kifizetésére kell a kiegészítés, illetve az ingázó tanárok bérleteinek kifizetésére.

Egy 40000 lejes tételt a kórház akkreditálási folyamatára írtak elő. Itt Dr. Kelemen András kórházigazgató azzal egészítette ki a határozat tárgyalását, hogy az akkreditálási folyamat nagyon hosszú és rendkívül költséges, csak az akkreditáló bizottság kifizetése majdnem 80000 lejt képez.

A második pontban a sintérszolgálat tevékenységének nyílt árverésen történő koncesszionálása szerepelt, a polgármester szerint minél hamarabb el kell indítani a folyamatot.

A bizottsági ülésen még egy módosítást kértek a városatyák, miszerint a kutyák nyilvántartása ne csak regiszterekkel történjen, hanem elektronikus formában is, tartalmazva az ebek minden adatát és fotókat is.

Harmadikként a municípiumi kórház szervezeti felépítéséről született határozat, erre azért volt szükség, mert hamarosan egy új gasztroenterológiai kabinet nyílik a kórházban.