Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Rengeteg fát megrongáltak

Rengeteg fát megrongáltak - A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal városgazdálkodás osztályának munkatásai 300 fát ültettek el a városban a múlt évben. Az év eleji összeszámláláskor szomorúan tapasztalták, hogy ebből 38 darabot törtek ki vagy csonkítottak meg. A anyagi kár több mint 4000 lejre rúg, a szellemi kár felbecsülhetetlen, a tetteseket sajnos egyik esetben sem találni.A legnagyobb kár a Bem utcában van, ott 14 akácfát tettek tönkre ismeretlen tettesek. Összesen 23 darab akác rongálódott a vároban a már említett Bem, Petőfi Sándor, a Csernátoni, a Kanta, az Ady, a Dózsa György és a Molnár Józsiás utcákban. Hársból 8 darab, prunuszból pedig 7 darab darab sérült, ezek az Állomás, a Gyárak és a Béke utcában voltak.Mindannyiunk felelőssége odafigyelni környezetünkre, együtt szépíteni azt. Ezért arra kérem a város lakóit, hogy ha észreveszik, hogy rongálják a fákat az utcájukban, azonnal értesítsék a helyi rendőrséget vagy a hivatal munkatársait - fogalmazta meg üzenetében Bokor Tibor polgármester.

A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal városgazdálkodás osztályának munkatásai 300 fát ültettek el a városban a múlt évben. Az év eleji összeszámláláskor szomorúan tapasztalták, hogy ebből 38 darabot törtek ki vagy csonkítottak meg. A anyagi kár több mint 4000 lejre rúg, a szellemi kár felbecsülhetetlen, a tetteseket sajnos egyik esetben sem találni.

A legnagyobb kár a Bem utcában van, ott 14 akácfát tettek tönkre ismeretlen tettesek. Összesen 23 darab akác rongálódott a vároban a már említett Bem, Petőfi Sándor, a Csernátoni, a Kanta, az Ady, a Dózsa György és a Molnár Józsiás utcákban. Hársból 8 darab, prunuszból pedig 7 darab darab sérült, ezek az Állomás, a Gyárak és a Béke utcában voltak.

Mindannyiunk felelőssége odafigyelni környezetünkre, együtt szépíteni azt. Ezért arra kérem a város lakóit, hogy ha észreveszik, hogy rongálják a fákat az utcájukban, azonnal értesítsék a helyi rendőrséget vagy a hivatal munkatársait - fogalmazta meg üzenetében Bokor Tibor polgármester.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!