A Vigadó Művelődési Ház, Kézdivásárhely Önkormányzata, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Kovászna Megye Tanácsa közös szervezésében, 2021. június 10-én (csütörtök) 18 órától, (június 11, esőnap) Kézdivásárhely főterén szabadtéri fénykép kiállítás nyílik Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében címmel, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghívásos pályázatának köszönhetően jött létre.

Háromszéki és felvidéki fotóművészek lencséjén keresztül még szebbek azok az értékek, amelyeket a magyarság épített örökségként, hagyományként, természeti látványosságként vagy gasztronómiai örökségként tart számon.
A kiállításon a helyi alkotók mellett a révkomáromi Helios Fotóklub tagjai is bemutatkoznak. A második alkalommal megvalósuló projekt célja a két régió fotóművészeinek bemutatkozása mellett a két tájegység sajátos értékeinek, kulturális egyediségeinek, különlegességeinek a népszerűsítése. Kettős anyagot láthatunk: az egyik oldalon a háromszéki művészek, másik oldalon pedig a felvidéki fotóművészek alkotásai lesznek láthatóak, amelyeket összekötnek a közös gyökerek és hagyományok.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ felhivására több mint 200 pályamunka érkezett be, 21 helyi alkotó kívánta megmutatni sajátos látásmódját, művészi értékű, Háromszéken, Háromszékről készített fotóit. Az 50 pannóból álló reprezentatív kiállítási anyag munkáit szakmai zsűri válogatta össze, így a tárlaton a régiók sajátos értékei 25 felvidéki és 25 háromszéki fényképész lencséjén keresztül kerülnek bemutatásra.