2015 október 2.-án szerdán a Road Six Sax koncertjén vehetnek részt a Jazz Cafében 21 órától.

A Road Six Sax még 2001-ben született négy fiatal szaxofonos elhatározásából, akiket régi barátság köt össze. Az együttes neve ezt a kapcsolatot próbálja tükrözni, amit közös mesterük, Elek István személye még szorosabbá tett.

A 6-os út Paksról Dunaújvároson keresztül Budapestre tart, összeköttetést teremtve az első két vidéki várossal, azaz a tagok lakóhelyeivel, és a fővárossal, ahol a zenekar megalakult. Az együttes működését saját hangszerelésű, a zenekar egyéniségére formált jazz- és funkydarabok a cappella előadásával kezdte. Ezzel az egyedi hangzású átiratokat, valamint számos folk-feldolgozást tartalmazó műsorral számos nemzetközi koncerten és fesztiválon nagy sikerrel szerepeltek.

Az utóbbi időben a zenekar repertoárján az ''átvett anyag'' háttérbe szorult, s helyette Tóth Viktor saját kompozíciói kerültek előtérbe. Ezzel a formáció messze továbblépett az általában bevett szaxofon-kvartett formulán, amelynél a törekvés többnyire kimerül abban, hogy jé, milyen érdekesen szól együtt a négy hangszer. Így aztán a zenekar jelenlegi ''pályájára'' már abszolút illik annak a bizonyos 6-os útnak a közlekedési besorolása: ez kérem itt ugyanis elsőrendű főút.