2015. december 18. és 19.-én újra ellátogathatnak a rockzene rajongói a kézdivásárhelyi For You klubban megszervezett Rockkarácsonyra.

Az esemény programja:
December 18, péntek

Luppinger Attila
Tizenkét éves szólógitáros, jelenleg VI. osztályos tanuló a Váradi József iskolában. Luppinger Attila Edward három éve tanul elektromos gitáron játszani, példaképe Santana, tanára Deák Mihály, a Bumeráng együttes gitárosa. Nem lámpalázas, szeret a színpadon lenni, nagy odaadással játszik. A 2014-es Szent György-napi rövid koncertjén színvonalas, átütő erejű játékával, változatos repertoárjával meghódította a vegyes korosztályú közönséget.

Kvitt Band kézdivásárhelyi zenekar

Mustang Blue
A Mustang Blue zenekarban közismert kézdivásárhelyi zenészek muzsikálnak és 2015-ben alakult. Első alkalommal a 2014-es Rockkarácsony DVD-nek a bemutatóján játszottak.

The Pinwheels
A marosvásárhelyi zenei paletta egyik legfrissebb és talán egyik legígéretesebb csapata a The Pinwheels. A formáció 2014-ben alakult, de tagjai tapasztalatának köszönhetően hamar felkeltette az underground zene kedvelőinek figyelmét. Az együttes tagjai több ismertebb vásárhelyi zenekarban gyűjtöttek tapasztalatot. Tagok: Iris Danciu (vokál), Cristian Ionescu (szólógitár), Wattie Barricade (ritmusgitár), Kusztos Dávid (basszusgitár), Madarász Barni (dob).

Heep Freedom
A zenekar 2013. február 2.-án tartotta első próbáját, így ez lett a Heep Freedom születésnapja. Maga az ötlet Várkonyi Imi basszusgitárostól jött még 2010-ben, amikor Forgács Joe gitárossal úgy döntöttek, hogy el kellene indítani egy Uriah Heep tribute bandát. Tervük megvalósításához azonban várniuk kellett, több mint két évet. Ekkor került a képbe Körmendi Roland énekes, aztán Galántai Zsolt dobos. Az első próba után nem sokkal Laki Zoli billentyűs által vált teljessé a felállás. A bemutatkozó koncertre április 13.-án került sor, és a 14 klasszikus UH dalból álló műsort jól fogadta a PeCsa Café közönsége. A következő nagyjából egy évben több tagcsere is történt, dobos posztra Szabó Zoli érkezett, aztán Körmendy Zoli billentyűs csatlakozott, végül pedig Tüdődi Gábor lett az új gitáros. A stabil tagságnak köszönhetően, a 2014-es évet végig koncertezte a banda. Megfordultak pár nevesebb fesztiválon, a Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon, az Egerszeg Fesztiválon, a SzeptEmber Feszten, meghívást kaptak és először játszottak vidéki klubokban, a kiskunfélegyházi Rocktárban, vagy a paksi Mirror Club Caféban, és rendszeresen léptek fel a fővárosban is, a Club 202 színpadán, a PeCsa Caféban, a Muzikumban, vagy a Rockmúzeumban.

My hand in Chains
A zenekar 2012-ben alakult, nu metált és hard coret játszik.
Tagok:
Manache Mihály - gitár, vokál
Vampire - baszus, vokál
Simon Örs - vokál


December 19, szombat

Inogsz
A zenekar 2001-ben alakult Kézdivásárhelyen. Tagjai: Bíró Árpád - ének, Veres Ödön - basszusgitár, Baricz Lajos - gitár, Balázs Áron - dobok, Fábián Csaba - billentyűs hangszerek.

Exit Rock Band
A zenekar 1983-ban alakult, Sepsiszentgyörgyön Quadroton néven és néhány évig aktívan működött. Kizárólag csak saját szerzeményeket játszottak, részt vettek néhány fesztiválon és helyezést is értek el. Máthé Jenő bőgő és ének, Jankó József (Egér) gitár és ének, Borcsa Károly dobok, Kisgyörgy Miklós gitár és ének. 1986-ban a zenekar megszűnik és megalakul az Exit. Két év próba után 1988-ban kerül sor a zenekar legnagyobb önálló koncertjére az akkori Dózsa György klubban, Evolúció címmel.
A közel két és fél órás koncerten Máthé Jenő, Jankó József (Egér), Borcsa Károly mellett még fellépett Kovács Áron és Hofner László. A teljes koncert anyag saját szerzemény volt. Az ezt követő évben a zenekar több okból kifolyólag leáll, és egy elég hosszú szünet következik, ami alatt azért születik néhány új nóta. 2008-ban jött az ötlet, hogy össze kéne szedni a régi zenekart egy buli erejéig. Ez nem volt probléma mentes, de végül sikerült a bulit megcsinálni és ettől a dátumtól alakult meg az Exit Rock Band nevű zenekar. Rock és blues zenét játszó zenekarnak volt pár segély koncertje, motoros találkozón vettek részt, Rockkarácsonyon, Szent György Napok alkalmából zenéltek.
A jelenlegi felállás:
Máthé Jenő- basszusgitár, ének,
Jankó József (Egér) - gitár, ének,
Rápolti Barni - dobok
Kelemen Szilárd - gitár

Chrom
A Chrom együttes 1988-ban alakult néhány más zenekarokat is megjárt muzsikusból. (alapító tagok: Szép-Tóth György -basszusgitár, Takács Mihály ének, Kiss Tibor dob, Hajdú Csaba gitár, Gráma István gitár). Őket új, még kezdő zenészek váltották, (Csomoss Miklós gitár, Orbán József gitár, Szász András basszusgitár, Kiss Sándor dob) amikor a csapat egy része a Crusade-ba távozott.
Az első koncertek, a Szakszervezetek házában voltak, majd 1990 után a Sportcsarnok háta mögötti volt szövőde termében. Rockfesztiválokra és egy Udvarhelyi fellépésre is meghívást kapott a zenekar.
Ismertebb dalai közé tartozik a Búcsú, Timpul, Doar tu, Umbra.
A jelenlegi felállás 2011 augusztusában jött létre egy év késéssel, mert a 2010-es MaRoTa alkalmával taghiány miatt nem jelent meg a zenekar. 21 év után újra itt a Chrom és remélhetőleg még sokáig egyben maradnak.

Éli
2005-ben alakultunk Kézdivásárhelyen.
Ebbe a zenekarba több helyről is érkeztek zenészek, akik már megjárták a „hadak útját” rock- és a kommersz zene világában.
Bejan Laci, Mihály Ernő, Molnár M. András (Papa) utoljára a Lavina zenekarban zenéltek együtt, Elemér a Bumerángból érkezett. Kovács Enikő (Angie) később lett tag, ő szólóénekesként lett ismert Erdélyben, sőt még a határokon túl is.
Jelenleg egy öttagú zenekar vagyunk, mely minél szélesebb zenei skálát próbál megszólaltatni bármilyen rendezvényen, a nemzetközi repertoártól a rockzenén keresztül egészen a magyar népzenéig, kitanulva a lakodalmas zene minden csínját-bínját, úgy, hogy mindenki találjon benne számára valót.
Az együttes saját zenét is ír és játszik. Az első albumunk 2007-ben jelent meg Éli címmel, amiben a klasszikus rockzene elemei vegyülnek népies harmóniákkal.

Background
2011 októberében alapított kovásznai együttes első alkalommal három tagból állt. Az együttes tagjai ekkor Vajna János dobok és vokál, Lovas Lala basszusgitár, ének és Ambrus Attila szólógitár és ének. 2012-re már négytagúra bővült az együttes a kézdivásárhelyi Szekeres Istvánnal, aki kísérőgitárosként szállt be a csapatba. A 2013-as év egy tagcserével kezdődött, így Vajna János helyett Miklós Ádám (Edem) érkezett a dobok mögé. Az együttes dédelget néhány saját szerzésű dalt is, amelyeket a lehetőségekhez mérten minél hamarabb megjelentetnek hanganyagként. A zenei stílusirányzat a heavy metal, néha egy kis trash metalos beütéssel is fűszerezik a dalokat.