Az őszi felvételin is lehet tandíjmentes helyekre jelentkezni a Sapientián

A 2019-es őszi egyetemi felvételin 165 ingyenes és 425 költség-hozzájárulásos alapképzéses helyet hirdet meg a Sapientia EMTE. A mesteri szakok esetében 26 tandíjmentes és 135 tandíjas hely várja a hallgatókat.

A Csíkszeredai Kar gazdasági informatika szakán a tandíjmentes és a költség-hozzájárulásos helyek is beteltek, így oda már nem lehet jelentkezni, de a kommunikáció és PR, valamint a szociológia szakok esetében is csak tandíjas helyek maradtak. A Marosvásárhelyi Karon a számítástechnika, informatika, valamint a fordító és tolmács szakok esetében szintén beteltek a tandíjmentes helyek, míg a Kolozsvári Kar fotó-film-média szakán sem hirdetnek felvételit, mivel valamennyi hely betelt. A fennmaradó szakok mindegyike tandíjmentes helyeket is kínál a szeptember elején startoló felvételin.

A legtöbb ingyenes hely az agrár- és élelmiszeripari gazdaság szak és általános közgazdaság szak (Csíkszeredai Kar), az agrármérnöki szak, valamint infokommunikációs hálózatok és rendszerek szak (Marosvásárhelyi Kar) és a nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szak (Kolozsvári Kar) esetében várja a jelentkezőket.

A nyári felvételin, ha minimális mértékben is, de nőtt a Sapientia EMTE alapképzéses szakjaira jelentkezők száma a tavalyi év hasonló időszakához képest. A korábbi évekhez hasonlóan a Marosvásárhelyi Karon az informatika, Csíkszeredában a gazdasági informatika, míg Kolozsváron a fotó-film-média szak bizonyult a legnépszerűbbnek. A legnagyobb túljelentkezés az informatika szakon volt, ahol 95-en pályáztak 60 helyre.

Felvételi időpontok:
Csíkszeredai Kar: 2019. szeptember 4-10., hétköznap 9-15 óra között, szombaton 9-13 óra között
Marosvásárhelyi Kar: 2019. szeptember 9-10., hétfő-kedd
Kolozsvári Kar: 2019. szeptember 5-12. (a jog szakon 2019. szeptember 5-11.)

Részletek információk az egyetem honlapján érhetők el.
http://www.sapientia.ro/hu/felveteli/alapkepzes