Kedves Fiatalok! Egy újabb lehetőséget kínál nektek a Zöld Nap Egyesület, hogy kipróbálhassátok magatokat! Ha elmúltál 17 de még nem töltötted be a 35. életévedet, és szívesen ellátogatnál az Eger melletti Felsőtárkányba, hogy ott más fiatalokkal találkozhass akkor jelentkezz "Save It Yourself - energiahatékonysági tapasztalatcsere és módszerek" címmel induló ifjúsági cserére. A program az Erasmus+ Program résztámogatásával valósul meg 2023. október 7 - 13 között egri, felvidéki és székelyföldi fiatalokkal.

Az ificsere célja a zöld ágazati készségfejlesztési stratégiák és jó gyakorlatok kidolgozása az alábbi területeken:

- közlekedési gázok csökkentése, helyette egyéb közlekedési módok megismerése;
- víztakarékosság; gázfelhasználás radikális csökkentésére irányuló ötletek és megvalósításuk;
- villamosenergia-előállítás módjai, energiatakarékos és felelős használata, az élelmiszerpazarlás megelőzése, tudatos fogyasztói magatartás kialakítása, anyagtakarékosság.

Saját maguk és környezetük jó gyakorlatait fogják megosztani egymással a résztvevők. Kicsiben és egyéniben kezdve, de az eredményeket szélesebb közönség elé tárva szélesebb társadalmi hatást gyakorolva az államok és régiók energiahatékonysági folyamataira.

Az ifjúsági cserén részt vevő fiatalok képessé válnak költséghatékonyan bánni a lakhatással, közlekedéssel, és vásárolt termékekkel, igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatos energia felhasználásával; illetve a zero-waste szemléletet is elsajátítják, megelőzve ezzel olyan káros jelenségeket, mint az élelem- és vízpazarlás, túlzott szeméttermelés, fűtési hő pazarlása. Ugyanakkor lehetőséget kapnak arra, hogy rövidebb ideig együtt lakjanak más országokból származó fiatalokkal, és ezalatt közös projekteken dolgozzanak együtt. Helyszín: Felsőtárkány (Eger mellett), 2-3 fős zuhanyzós szobákban. Az étkezés svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora. Az utazást és a teljes ellátást az Erasmus+ finanszírozza! Jelentkezési határidő szeptember 29, a szabad helyek függvényében.További információkért fordulj hozzánk az office@zoldnap.info címen vagy a 0766.611066 telefonszámon.

Mindenképpen használd ki te is a lehetőséget és töltsd el az ősz első napjait Kelet-Magyarország szépséges tájain.

Jelentkezz minél előbb, hogy Te is mehess!!