Kézdivásárhely Önkormányzata és a Gosp-Com Kft. évente kétszer, tavasszal és ősszel arra buzdítja a kézdivásárhelyi lakókat, hogy váljanak meg fölöslegessé vált tárgyaiktól, hulladékaiktól. Az október 28-29. között zajló lomtalanító akción igencsak megmozdult a város, a hétvégi lomtalanítást abszolút sikerként könyvelik el a szervezők.

A szervezők összesítéséből kiderült: a legnagyobb számban zöld hulladék gyűlt össze, pontosan 55 köbméter, ezen felül 4491,67 kg elektronikai eszközt, 5 köbméter bútort és egyéb hasonló tárgyat adtak le a lakók. Az újrahasznosítható kategóriák esetében a következőképpen alakult a begyűjtés:
- pet-palack/műanyag: 158,50 kg
- papír: 695,16 kg
- üveg: 660 kg

Nagy Brigitta szervező, a kommunikációs iroda munkatársa szerint nem mindegy, hogy egy hulladéktól hogyan válunk meg: felelőtlenül kidobhatjuk, ezzel sokat ártva környezetünknek, vagy megfelelőképpen leadhatjuk azokat, így járulva hozzá a szelektív hulladékgyűjtéshez, egyben környezetünk kíméléséhez. „Örömmel vettem tudomásul, hogy a helyi közösség hasonlóképp gondolkodik ez ügyben, az aktív részvétel azt mutatja, van igény ezekre a hulladékgyüjtő akciókra, így a tavaszi lomtalanításról is időben hírt adunk majd” – mondta a kommunikációs iroda munkatársa.