Kézdivásárhely Infó Centrum

» Sport és extrém sport - életreszóló élmények a Félszigeten

Sport és extrém sport - életreszóló élmények a Félszigeten - Garantált adrenalinszint-emelkedést ígérnek a Félsziget szervezői a fesztivál látogatóinak: az augusztus 26-29. között Marosvásárhelyen zajló rendezvény minden eddiginél gazdagabb extrém sport- és sportkínálattal jelentkezik.A kalandvágyók számára központi vonzerőt jelentő, hagyományosnak számító, de ugyanakkor megunhatatlan bungee jumping (vagyis a több mint hatvan méter magasságból gumikötéllel ugrás) mellé egy premier is társul: ez a katapult. A szerkezet egyszerre két személyt röpít a magasba. A működési elv a bungee jumping fordítottja: a bátor páros beül a talajhoz rögzített szerkezetbe, bekötik a biztonsági öveiket, majd kihúzzák a platformot tartó rugalmas köteleket 38 méteres magasságig. A kibiztosítás pillanatában a szerkezet 50-60 méter magasba katapultálja a vállalkozó kedvűeket.Egy másik újdonság a szivacslabda-kilövés. A kétszemélyes játékban a cél az ellenfél eltalálása, így ez a legjobb hely a konfliktusok kezelésére.A csapatsportok kedvelőinek ott van az élőcsocsó, akik pedig úgy gondolják, nem nagy kunszt megülni egy bikát, kipróbálhatják a rodeót.Természetesen a megszokott sportvetélkedők sem maradnak el, így lesz foci, kosár, röplabda és továbbnyi tucatnyi egyéni és csapatsport, de paintball, darts, póker és sakk, sőt falmászás és limbo is szerepel a programban.És mivel a mozgás után jól jön egy kis lazítás, idén először a négykezes masszázst is ki lehet próbálni.A Félsziget Fesztiválra augusztus 26-29. között kerül sor Marosvásárhelyen. A fesztiválon fellép többek közt a Korn, az Omega, a Europe és a Phoenix, Tricky, a Gorillaz Sound System, Dub FX, illetve a lemezlovasok krémje (Fedde Le Grand, az Above and Beyond, Mark Knight és Hernan Cattaneo).2010-ben a Coca-Cola mutatja be a Félsziget Fesztivált, a Kiss FM és a Prima TVmédiatámogatásával. Főtámogatók: az Orange és a Ciuc – a fesztivál hivatalos söre.Szervezők: a Sziget Management és a MIÉRT. Társszervező: a Román Lottótársaság.A Félsziget Fesztivállal kapcsolatos információk a www.felsziget.ro oldalon olvashatóak. A fesztiválra az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a www.felsziget.ro oldalon feltüntetett jegyterjesztő helyeken lehet jegyet váltani. Elővételben egy négynapos bérlet 199 lej, egy egynapos jegy 80 lej, míg a helyszínen 240 lejért lehet majd bérletet, és 100 lejért napijegyet váltani.

Garantált adrenalinszint-emelkedést ígérnek a Félsziget szervezői a fesztivál látogatóinak: az augusztus 26-29. között Marosvásárhelyen zajló rendezvény minden eddiginél gazdagabb extrém sport- és sportkínálattal jelentkezik.
A kalandvágyók számára központi vonzerőt jelentő, hagyományosnak számító, de ugyanakkor megunhatatlan bungee jumping (vagyis a több mint hatvan méter magasságból gumikötéllel ugrás) mellé egy premier is társul: ez a katapult. A szerkezet egyszerre két személyt röpít a magasba. A működési elv a bungee jumping fordítottja: a bátor páros beül a talajhoz rögzített szerkezetbe, bekötik a biztonsági öveiket, majd kihúzzák a platformot tartó rugalmas köteleket 38 méteres magasságig. A kibiztosítás pillanatában a szerkezet 50-60 méter magasba katapultálja a vállalkozó kedvűeket.
Egy másik újdonság a szivacslabda-kilövés. A kétszemélyes játékban a cél az ellenfél eltalálása, így ez a legjobb hely a konfliktusok kezelésére.
A csapatsportok kedvelőinek ott van az élőcsocsó, akik pedig úgy gondolják, nem nagy kunszt megülni egy bikát, kipróbálhatják a rodeót.
Természetesen a megszokott sportvetélkedők sem maradnak el, így lesz foci, kosár, röplabda és továbbnyi tucatnyi egyéni és csapatsport, de paintball, darts, póker és sakk, sőt falmászás és limbo is szerepel a programban.
És mivel a mozgás után jól jön egy kis lazítás, idén először a négykezes masszázst is ki lehet próbálni.
A Félsziget Fesztiválra augusztus 26-29. között kerül sor Marosvásárhelyen. A fesztiválon fellép többek közt a Korn, az Omega, a Europe és a Phoenix, Tricky, a Gorillaz Sound System, Dub FX, illetve a lemezlovasok krémje (Fedde Le Grand, az Above and Beyond, Mark Knight és Hernan Cattaneo).

2010-ben a Coca-Cola mutatja be a Félsziget Fesztivált, a Kiss FM és a Prima TV
médiatámogatásával. Főtámogatók: az Orange és a Ciuc – a fesztivál hivatalos söre.
Szervezők: a Sziget Management és a MIÉRT. Társszervező: a Román Lottótársaság.

A Félsziget Fesztivállal kapcsolatos információk a www.felsziget.ro oldalon olvashatóak. A fesztiválra az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a www.felsziget.ro oldalon feltüntetett jegyterjesztő helyeken lehet jegyet váltani. Elővételben egy négynapos bérlet 199 lej, egy egynapos jegy 80 lej, míg a helyszínen 240 lejért lehet majd bérletet, és 100 lejért napijegyet váltani.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!