A Zöld Nap Egyesület partnerségben az Önkormányzat Sportirodájával a Kovászna megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság és az Európai Szolidaritási Testület támogatásával október 7.-én első alkalommal szervezett Sportnapot Kalith Attila emlékére a céhes városban. A rendezvény felhívta a figyelmet az egészséges életmódra és a sport fontosságának tudatosítására, a szabadidő hasznos eltöltésre, közösségfejlesztésre és az együttműködési képesség fejlesztésére is. Az eseményen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

A csütörtöki sportnapra több mint 200 személy regisztrált be, ahol a szervezők olyan mozgásos játékokat és mozgásformákat igyekeztek megmutatni, amelyek aktívan megmozgatták minden résztvevő testrészét, mindamellett hangulatos időtöltésnek is kiválóan megfeleltek. Az eseményt reggel 10kor egy több órán át tartó szaladással nyitották meg, ahol szép számban megjelentek a Turóczi Mózes- és a Petőfi Sándor Gimnáziumok diákjai is. A futással párhuzamosan lehetőség adódott benevezni az ugrókötélbajnokságra és ki lehetett próbálni különböző ügyességi játékokat, mint például a japán mokurut is. Délután az asztalitenisz-, a lábtenisz- és a dekázási bajnokságok kerülte előtérbe. A dékázásban az ifjak kategóriában az első helyezést - Nagyoláh Róbert, a második helyezést - Hegyeli Márk a harmadik helyezést pedig Szávuly Dénes - Richárd érte el. A 18-35 évesek kategóriában első helyen Vitán Domokos, második helyen Straua Medárd és a harmadik helyen pedig Erős Rudolf állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

A több órás lábteniszbajnokság után a következő eredmények születtek: I. Bodó Márk és Gázsmér Ernő, II. Opra Roland és Gergely Botond, III. Gábor Erik és Vitán Domokos. A Sportnapot 18 órakor a Sinkovits Stadionban Kalith Attila emlékére egy emlékfutással zárták, átadva egy oklevelet a család számára.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Davit Mamulyan és Harai Adrienn