Kézdivásárhely Infó Centrum

» SRITA - Roma Kulturális Napok - 2010. szeptember 2-3., Csíkszereda

SRITA - Roma Kulturális Napok - 2010. szeptember 2-3., Csíkszereda - Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, a Profest és Hargita Megye Tanácsa szeptember 2-3. között szervezi meg a SRITA Roma Kulturális Napokat a csíkszeredai Mikó-vár udvarán.A rendezvény roma nyelvű elnevezésének - SRITA - jelentése lépésről-lépésre. Ennek értelmében a rendezvény célja megtenni egy lépést a roma kulturális értékekre való figyelemfelkeltésben, és ezáltal hozzájárulni a sokszínűség elfogadásához.A rendezvény programjában szerepel a Mundi Romani dokumentumfilm-sorozat néhány részének vetítése. A Mundi Romani a Romédia Alapítvány és a Duna Televízió koprodukciójában készült dokumentumfilm-sorozat, amely a romák el nem mondott történeteit kutatja fel, éljenek bárhol a világon, Koszovóban, Magyarországon, Spanyolországban, Romániában, Franciaországban, Törökországban vagy Izraelben. A dokumentumfilm-sorozat a romák sokszínű és meglepetésekkel teli életét mutatja be úgy, ahogy a romák látják a világot a maguk szemével.A vetítések után a szervezők koncertekkel várják az érdeklődőket. Olyan helyi és külföldi roma zenészek lépnek fel, akik hagyományos roma zenét játszanak, illetve különböző zenei stíluselemekkel ötvözik azt. Szeptember 2-án, csütörtök este fellép a kolozsvári Slip és a Szászcsávási Band, amelyet táncház követ. Szeptember 3-án pénteken a sepsiszentgyörgyi Ritmo del Flamenco, a nagykanizsai Kanizsa Csillagai, majd DJ Tamaka gondoskodik a jó hangulatról a Back Stage kávézó udvarán.A rendezvény partnerei a Csíki Székely Múzeum, Romédia Alapítvány és a BackStage. A program megvalósulását az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és a Communitas Alapítvány támogatja.PROGRAMTERVSzeptember 2., csütörtök Mikó-vár16.30 - 18.30 - Mundi Romani Dokumentumfilmek vetítése 19.00 - 20.00 - Slip (RO)20.00 - 21.30 - Szászcsávási cigányzenekar (RO)21.30 - 23.00 - Táncház Szeptember 3., péntekMikó-vár16.30 - 18.30 - Mundi Romani Dokumentumfilmek vetítése 19.00 - 20.00 - Ritmo del Flamenco (RO)20.30 - 22.00 - Kanizsa Csillagai (HU)Back Stage Pub & Coffee23.00 - Dj Tamaka

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, a Profest és Hargita Megye Tanácsa szeptember 2-3. között szervezi meg a SRITA Roma Kulturális Napokat a csíkszeredai Mikó-vár udvarán.
A rendezvény roma nyelvű elnevezésének - SRITA - jelentése lépésről-lépésre. Ennek értelmében a rendezvény célja megtenni egy lépést a roma kulturális értékekre való figyelemfelkeltésben, és ezáltal hozzájárulni a sokszínűség elfogadásához.
A rendezvény programjában szerepel a Mundi Romani dokumentumfilm-sorozat néhány részének vetítése. A Mundi Romani a Romédia Alapítvány és a Duna Televízió koprodukciójában készült dokumentumfilm-sorozat, amely a romák el nem mondott történeteit kutatja fel, éljenek bárhol a világon, Koszovóban, Magyarországon, Spanyolországban, Romániában, Franciaországban, Törökországban vagy Izraelben. A dokumentumfilm-sorozat a romák sokszínű és meglepetésekkel teli életét mutatja be úgy, ahogy a romák látják a világot a maguk szemével.
A vetítések után a szervezők koncertekkel várják az érdeklődőket. Olyan helyi és külföldi roma zenészek lépnek fel, akik hagyományos roma zenét játszanak, illetve különböző zenei stíluselemekkel ötvözik azt.
Szeptember 2-án, csütörtök este fellép a kolozsvári Slip és a Szászcsávási Band, amelyet táncház követ. Szeptember 3-án pénteken a sepsiszentgyörgyi Ritmo del Flamenco, a nagykanizsai Kanizsa Csillagai, majd DJ Tamaka gondoskodik a jó hangulatról a Back Stage kávézó udvarán.
A rendezvény partnerei a Csíki Székely Múzeum, Romédia Alapítvány és a BackStage. A program megvalósulását az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és a Communitas Alapítvány támogatja.

PROGRAMTERV
Szeptember 2., csütörtök
Mikó-vár
16.30 - 18.30 - Mundi Romani Dokumentumfilmek vetítése
19.00 - 20.00 - Slip (RO)
20.00 - 21.30 - Szászcsávási cigányzenekar (RO)
21.30 - 23.00 - Táncház

Szeptember 3., péntek
Mikó-vár
16.30 - 18.30 - Mundi Romani Dokumentumfilmek vetítése
19.00 - 20.00 - Ritmo del Flamenco (RO)
20.30 - 22.00 - Kanizsa Csillagai (HU)
Back Stage Pub & Coffee
23.00 - Dj Tamaka

Roma kulturális napok - Csíkszereda - 2010

Roma kulturális napok - Csíkszereda - 2010

Roma kulturális napok - Csíkszereda - 2010

Roma kulturális napok - Csíkszereda - 2010

Roma kulturális napok - Csíkszereda - 2010

Roma kulturális napok - Csíkszereda - 2010

Roma kulturális napok - Csíkszereda - 2010

Roma kulturális napok - Csíkszereda - 2010

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!