Kézdivásárhelyi Kosárlabda - Kézdivásárhelyi Kosárlabda

Kézdivásárhelyi Kosárlabda

» Székely Női kosárlabda válogatott edzőtábor

Székely Női kosárlabda válogatott edzőtábor - Az U16-os női Székely Kosárlabda Válogatott  meghívást kapott a július 20-26 között tartandó kaposvári Intersport Youth Basketletball Festival-ra, amelyen több országból vesznek részt régióválogatottak valamint klubcsapatok. A szervezők csapatokat várnak Ukrajnából, Fehéroroszországból, Törökországból, Ausztriából, Szerbiából, Indiából, Luxemburgból stb.A Sicul Basket SE a múlt héten a Kézdivásárhely Tanácsa valamint Kovászna Megye Tanácsa támogatásával Kézdivásárhelyen válogatott és egy rövid edzőtáborozást is tartott a Sportcsarnokban az U16-os Női Kosárlabda Székely Válogatott. A válogatásra 5 székely városból is érkeztek játékosok. A válogatási kritériumok között szerepelt a játékosok adottságai mellett az a tény is, hogy minden klub legyen képviselve (maximum 3-4 játékossal) ugyanakkor a posztok is legyenek lefödve. Az első próbák után Hobaj Levente (Gyergyószentmiklós) és Ferencz Szabolcs (Kézdivásárhely) edzők a következő összetételű bővített keretet állították össze:Holinka Hanna (1999) Sepsiszentgyörgy ISKKovács Kincső (1999) Sepsiszentgyörgy ISKBölöni Noémi (1999) Sepsiszentgyörgy ISKSándor Boróka (1999) Sepsiszentgyörgy ISKVégh Hermina (1999) Csíkszereda VSKFejér Anett (1999) Csíkszereda VSKTamás Kincső (1998) Gyergyószentmiklós ISKKovács Renáta (1999) Gyergyószentmiklós ISKCzimbalmos Ágnes (1999) Gyergyószentmiklós ISKSzász Krisztina (1998) Gyergyószentmiklós ISKSzőcs Janka (1998) Székelyudvarhely VendorVoloncs Orsolya (1999) Kézdivásárhely KSETolluaj Beáta (1999) Kézdivásárhely KSEBiszak Boglárka (1999) Kézdivásárhely KSEA válogatóról igazoltan hiányzott sérülés miatt a KSE reménysége Bartók Rita, valamint a marosvásárhelyi Sirius és a sepsiszentgyörgyi Bball játékosai, akik ez idő alatt Bécsben vettek részt egy nemzetközi kosárlabdatornán. A Sicul Basket SE a verseny előtt szeretne még egy-két edzőtábort összehozni, ám minden az anyagiakon múlik. A torna költségvetése közel 15.000 lejbe kerül és ez mellett jó volna egy rend megfelelő felszerelést is vásárolni a csapatnak.A végső 12 játékosból álló keretet az utolsó edzőtábor alkalmával fogják kijelölni az edzők.

Az U16-os női Székely Kosárlabda Válogatott  meghívást kapott a július 20-26 között tartandó kaposvári Intersport Youth Basketletball Festival-ra, amelyen több országból vesznek részt régióválogatottak valamint klubcsapatok. A szervezők csapatokat várnak Ukrajnából, Fehéroroszországból, Törökországból, Ausztriából, Szerbiából, Indiából, Luxemburgból stb.
A Sicul Basket SE a múlt héten a Kézdivásárhely Tanácsa valamint Kovászna Megye Tanácsa támogatásával Kézdivásárhelyen válogatott és egy rövid edzőtáborozást is tartott a Sportcsarnokban az U16-os Női Kosárlabda Székely Válogatott.

 A válogatásra 5 székely városból is érkeztek játékosok. A válogatási kritériumok között szerepelt a játékosok adottságai mellett az a tény is, hogy minden klub legyen képviselve (maximum 3-4 játékossal) ugyanakkor a posztok is legyenek lefödve. Az első próbák után Hobaj Levente (Gyergyószentmiklós) és Ferencz Szabolcs (Kézdivásárhely) edzők a következő összetételű bővített keretet állították össze:
Holinka Hanna (1999) Sepsiszentgyörgy ISK
Kovács Kincső (1999) Sepsiszentgyörgy ISK
Bölöni Noémi (1999) Sepsiszentgyörgy ISK
Sándor Boróka (1999) Sepsiszentgyörgy ISK
Végh Hermina (1999) Csíkszereda VSK
Fejér Anett (1999) Csíkszereda VSK
Tamás Kincső (1998) Gyergyószentmiklós ISK
Kovács Renáta (1999) Gyergyószentmiklós ISK
Czimbalmos Ágnes (1999) Gyergyószentmiklós ISK
Szász Krisztina (1998) Gyergyószentmiklós ISK
Szőcs Janka (1998) Székelyudvarhely Vendor
Voloncs Orsolya (1999) Kézdivásárhely KSE
Tolluaj Beáta (1999) Kézdivásárhely KSE
Biszak Boglárka (1999) Kézdivásárhely KSE

A válogatóról igazoltan hiányzott sérülés miatt a KSE reménysége Bartók Rita, valamint a marosvásárhelyi Sirius és a sepsiszentgyörgyi Bball játékosai, akik ez idő alatt Bécsben vettek részt egy nemzetközi kosárlabdatornán. A Sicul Basket SE a verseny előtt szeretne még egy-két edzőtábort összehozni, ám minden az anyagiakon múlik. A torna költségvetése közel 15.000 lejbe kerül és ez mellett jó volna egy rend megfelelő felszerelést is vásárolni a csapatnak.
A végső 12 játékosból álló keretet az utolsó edzőtábor alkalmával fogják kijelölni az edzők.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!