Székely Vágta - Székely Vágta

Székely Vágta

» Székely Vágta döntős mezőnye

Székely Vágta döntős mezőnye - A korábbi programmódosítások következtében vasárnap, július 20-án 12 órától zajlottak a Székely Vágta kvalifikációs előfutamai, amelyen a tét a Nemzeti Vágtán való részvétel. A négy előfutamban három-három induló startolt, a délutáni döntőbe a futamgyőztes juthatott. 

A Székely Vágta előfutamaiban igazi küzdelmet láthattunk, a lovak és lovasaik mind kirobbanó formában voltak, és eképpen galoppoztak a győzelemért. Az első futam a székelyudvarhelyi André Ábel és a lemhényi Zsigmond János között dőlt el. Az első körben még André Ábel és Adonis lova vezetett, a második körben viszont Zsigmond János és Timpex Amata átvette a vezetést, és tudta tartani előnyét egészen a célig.

A második futamban a korábbi második díjas, Fazakas Alpár János is futott, és tapasztalatára alapozva, sokan a döntőbe várták. A startnál jól indult, viszont elég hamar átvette tőle a vezetést Mokán János, a szotyori lovas, és Vendellel meg is nyerték a futamot.

A harmadik futamban Kézdivásárhely, Előpatak és Bélafalva indult, a futamban ismét két nagyon rutinos versenyzővel. A kézdivásárhelyi Bódi Albert tavaly második lett, Bagoly Szabolcs pedig már a Nemzeti Vágtán is nagyszerű eredményt ért el, akkor Sepsiszentgyörgy számára. A futam rendkívül izgalmasan indult, hiszen az első félkörben mindhárman jól startoltak. Az első kör után már csak Bódi Albert maradt Narkóval és Jakab Norbert, előpataki versenyző Pasadenával. A futamot végül több lóhosszal, magabiztosan Bódi Albert nyerte Kézdivásárhely számára.

A negyedik futam győztese szinte az elején kitűnt a másik két versenyző közül, a gyergyószentmiklósi László Pál és Darius biztosan vették a köröket, és a futamgyőzelmet is vitték.

A Székely Vágta döntőjében a Nemzeti Vágtára való kijutásért Lemhény, Szotyor, Kézdivásárhely és Gyergyószentmiklós küzd

fotó: Máthé Zoltán

A korábbi programmódosítások következtében vasárnap, július 20-án 12 órától zajlottak a Székely Vágta kvalifikációs előfutamai, amelyen a tét a Nemzeti Vágtán való részvétel. A négy előfutamban három-három induló startolt, a délutáni döntőbe a futamgyőztes juthatott. A Székely Vágta előfutamaiban igazi küzdelmet láthattunk, a lovak és lovasaik mind kirobbanó formában voltak, és eképpen galoppoztak a győzelemért. Az első futam a székelyudvarhelyi André Ábel és a lemhényi Zsigmond János között dőlt el. Az első körben még André Ábel és Adonis lova vezetett, a második körben viszont Zsigmond János és Timpex Amata átvette a vezetést, és tudta tartani előnyét egészen a célig. A második futamban a korábbi második díjas, Fazakas Alpár János is futott, és tapasztalatára alapozva, sokan a döntőbe várták. A startnál jól indult, viszont elég hamar átvette tőle a vezetést Mokán János, a szotyori lovas, és Vendellel meg is nyerték a futamot. A harmadik futamban Kézdivásárhely, Előpatak és Bélafalva indult, a futamban ismét két nagyon rutinos versenyzővel. A kézdivásárhelyi Bódi Albert tavaly második lett, Bagoly Szabolcs pedig már a Nemzeti Vágtán is nagyszerű eredményt ért el, akkor Sepsiszentgyörgy számára. A futam rendkívül izgalmasan indult, hiszen az első félkörben mindhárman jól startoltak. Az első kör után már csak Bódi Albert maradt Narkóval és Jakab Norbert, előpataki versenyző Pasadenával. A futamot végül több lóhosszal, magabiztosan Bódi Albert nyerte Kézdivásárhely számára. A negyedik futam győztese szinte az elején kitűnt a másik két versenyző közül, a gyergyószentmiklósi László Pál és Darius biztosan vették a köröket, és a futamgyőzelmet is vitték. A Székely Vágta döntőjében a Nemzeti Vágtára való kijutásért Lemhény, Szotyor, Kézdivásárhely és Gyergyószentmiklós küzd fotó: Máthé Zoltán

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!