Kézdivásárhely Infó Centrum

» Székelyföld 7 csodája kiállítás

Székelyföld 7 csodája kiállítás - 2011. április 15., pénteken 18 órától a Vigadóban a Székelyföld 7 csodája kiállítás.Szeptember 1.- Február 28. között zajlott le Székelyföld természeti értékeit népszerűsítő egyik legnagyobb kampány, a Székelyföld 7 csodája elnevezésű projekt. Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló, 12 hónapos időtartamú projekt célja régiónk kevésbé ismert természeti és egyben turisztikai értékeinek népszerűsítése és a természettudatosság növelése a helyi fiatalok körében.A kampány 2010 augusztusában indult egy tematikus honlappal, amelyen keresztül székelyföldi erőforrásokban gazdag, értékes természeti területeket, illetve ezen értékek megőrzését veszélyeztető környezetvédelmi problémákat mutattunk be. A versenyben résztvevő 30 terület és 30 környezetvédelmi probléma közül a közösség kiválasztotta Székelyföld legkedveltebb 7 területét, illetve rangsorolta a régió legjellemzőbb környezetvédelmi problémáit.A két szakaszban zajló, fél évet tartó szavazás során 16.168 gépről érkező látogatók összesen 23.489 szavazatot adtak le.A projekt egy vándorkiállítással fog zárulni, mely keretében több településen bemutatásra kerül egy válogatás a beküldött illetve a projekt során készült fényképekből. A kiállítás első állomása Gyergyószentmiklós, majd Kézdivásárhelyen lesz megtekinthető április 15. és 21. között.Ezt követően - a tervek szerint - a kiállítás megtekinthető lesz Baróton, valamint Csíkszeredában is ahol majd kihirdetődik a fotó és esszépályázat nyertese is.Antal Imola, projekt koordinátorwww.7csoda.zoldszekely.ro

2011. április 15., pénteken 18 órától a Vigadóban a Székelyföld 7 csodája kiállítás.

Szeptember 1.- Február 28. között zajlott le Székelyföld természeti értékeit népszerűsítő egyik legnagyobb kampány, a Székelyföld 7 csodája elnevezésű projekt. Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló, 12 hónapos időtartamú projekt célja régiónk kevésbé ismert természeti és egyben turisztikai értékeinek népszerűsítése és a természettudatosság növelése a helyi fiatalok körében.

A kampány 2010 augusztusában indult egy tematikus honlappal, amelyen keresztül székelyföldi erőforrásokban gazdag, értékes természeti területeket, illetve ezen értékek megőrzését veszélyeztető környezetvédelmi problémákat mutattunk be. A versenyben résztvevő 30 terület és 30 környezetvédelmi probléma közül a közösség kiválasztotta Székelyföld legkedveltebb 7 területét, illetve rangsorolta a régió legjellemzőbb környezetvédelmi problémáit.

A két szakaszban zajló, fél évet tartó szavazás során 16.168 gépről érkező látogatók összesen 23.489 szavazatot adtak le.

A projekt egy vándorkiállítással fog zárulni, mely keretében több településen bemutatásra kerül egy válogatás a beküldött illetve a projekt során készült fényképekből. A kiállítás első állomása Gyergyószentmiklós, majd Kézdivásárhelyen lesz megtekinthető április 15. és 21. között.

Ezt követően - a tervek szerint - a kiállítás megtekinthető lesz Baróton, valamint Csíkszeredában is ahol majd kihirdetődik a fotó és esszépályázat nyertese is.

Antal Imola, projekt koordinátor

www.7csoda.zoldszekely.ro

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!