Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Székelyföldi Eger Napokat tartanak Kézdivásárhelyen

Székelyföldi Eger Napokat tartanak Kézdivásárhelyen - Eger város kultúráját és borait népszerűsítő Székelyföldi Eger Napokat rendeznek Hargita és Kovászna megye több városában október 8-14. között. A sepsiszentgyörgyi magyar kulturális központ szervezésében a programsorozat rendezvényei székelyföldi városokban párhuzamosan zajlanak: Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Kézdivásárhelyen.  Az egri napoknak mottót is választottak, Hamvas Béla A bor filozófiája című kötetéből: 'Ha Egrit iszom, azonnal nagy és heroikus tettekről kezdek álmodozni.'A kulturális programokon fellép a Gárdonyi Géza Színház, a Harlekin Bábszínház, az Agria folyóirat, és bemutatásra kerül Bakos Zoltán fotóművésznek kimondottan erre az alkalomra készült, 100-120 fotóból álló 'Bor, kultúra, Eger' című fotókiállítása. A fotókiállítás a programsorozat nyitóeseménye is egyben, erre október 8-án, hétfőn, 18 órától kerül sor a Vigadó Művelődési Ház kistermében. Az esemény másik kulturális programjára, az Agria folyóirat irodalmi estjére október 11-én, csütörtökön, 18 órától kerül sor, szintén a Vigadó kistermében.A gasztronómiai-borászati programok keretében, a Bükki Gasztronómiai Szövetség szervezésében, október 8-ával kezdődően egri mesterszakácsokból, főszakácsokból és borászokból álló csapatok érkeznek a négy városba, és a programba bekapcsolódó (városonként 4-4) étteremben főznek a hét folyamán jellegzetes magyar ételekből összeállított menüsorokat, tartanak gasztronómiai előadásokat, illetve mutatják be a menühöz kapcsolt egri borokat. Kézdivásárhelyen a Székely Vendéglő, a Mimella Étterem, a Taverna Étterem és a bálványosi Istvana Vendéglő kapcsolódik be a programsorozatba.A programok záró rendezvényét Sepsiszentgyörgyön tartják, a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, kulturális programokkal ötvözött főzőverseny keretében, amelyen a négy székelyföldi város csapatai versenyeznek, és az egri mesterszakácsok alkotják a zsűrit.

Eger város kultúráját és borait népszerűsítő Székelyföldi Eger Napokat rendeznek Hargita és Kovászna megye több városában október 8-14. között. A sepsiszentgyörgyi magyar kulturális központ szervezésében a programsorozat rendezvényei székelyföldi városokban párhuzamosan zajlanak: Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Kézdivásárhelyen.  Az egri napoknak mottót is választottak, Hamvas Béla A bor filozófiája című kötetéből: "Ha Egrit iszom, azonnal nagy és heroikus tettekről kezdek álmodozni."
A kulturális programokon fellép a Gárdonyi Géza Színház, a Harlekin Bábszínház, az Agria folyóirat, és bemutatásra kerül Bakos Zoltán fotóművésznek kimondottan erre az alkalomra készült, 100-120 fotóból álló "Bor, kultúra, Eger" című fotókiállítása. A fotókiállítás a programsorozat nyitóeseménye is egyben, erre október 8-án, hétfőn, 18 órától kerül sor a Vigadó Művelődési Ház kistermében. Az esemény másik kulturális programjára, az Agria folyóirat irodalmi estjére október 11-én, csütörtökön, 18 órától kerül sor, szintén a Vigadó kistermében.
A gasztronómiai-borászati programok keretében, a Bükki Gasztronómiai Szövetség szervezésében, október 8-ával kezdődően egri mesterszakácsokból, főszakácsokból és borászokból álló csapatok érkeznek a négy városba, és a programba bekapcsolódó (városonként 4-4) étteremben főznek a hét folyamán jellegzetes magyar ételekből összeállított menüsorokat, tartanak gasztronómiai előadásokat, illetve mutatják be a menühöz kapcsolt egri borokat. Kézdivásárhelyen a Székely Vendéglő, a Mimella Étterem, a Taverna Étterem és a bálványosi Istvana Vendéglő kapcsolódik be a programsorozatba.
A programok záró rendezvényét Sepsiszentgyörgyön tartják, a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, kulturális programokkal ötvözött főzőverseny keretében, amelyen a négy székelyföldi város csapatai versenyeznek, és az egri mesterszakácsok alkotják a zsűrit.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!