Az élhető, tisztább világ, s ennek részeként a fenntartható társadalom megteremtésének alapvető záloga az oktatás és a szemléletformálás. Ezt a célt maga elé tűzve október 23-án a Zöld Nap Egyesület a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskolába látogatott el, ahol a negyedik osztályos tanulóknak tartottak környezettudatos nem formális aktivitásokat.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán

A lebonyolított program célja a szelektív hulladékgyűjtés tudatosítása volt a gyerekek körében. Ma még mindig nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk.
A péntek délelőtti esemény jégtörő játékokkal indult, majd a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát járták körül a tanulókkal közösen. A nap záróeseményeként egy kupac újrahasznosítható szemetet vizsgáltak át a résztvevők ismertetve, hogy melyik hulladék milyen anyagból készült, kezdődhetett a játék. Öt-hat fős csapatokat alkotva egymás háta mögé állva az előttük álló hulladék kupacot kellett a könyökükkel egymásnak átadva eljuttassák a megfelelő kukához.
A tevékenység során a gyerekek közelebb kerültek a szelektív hulladékgyűjtés fogalmához és tudatosult bennük annak fontossága. A legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni.

A zöldek köszönik a meghívást és a tanárnőknek a tevékenységek lebonyolításában nyújtott segítséget.

Fotó: Ráduly Attila