Kézdivásárhely Infó Centrum

» Szenzációs filmekkel jön a TIFF a Félszigetre

Szenzációs filmekkel jön a TIFF a Félszigetre - Szenzációs vetítésekkel várja a filmkedvelő közönséget a Félsziget Fesztivál augusztus 26-29. között zajló nyolcadik kiadására a TIFF (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál).A válogatásba olyan sikerfilmek kerültek be, mint a TIFF 2009-es kiadásán versenyző Altiplano (Rendezte: Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth), a bolgár jegyeladási rekordokat döntögető film noir, a Zift (R. Javor Gardev), vagy a legendás olasz politikus, Giulio Andreotti portréja, az Il Divo (R. Paolo Sorrentino). A sportkedvelők és Puskás Öcsi rajongói számára pedig kihagyhatatlan Almási Tamás Puskás Hungary című, a legendás focistáról szóló dokumentumfilmje.'Örömmel tölt el a két fontos romániai fesztivál közti együttműködés, és remélem, hogy a mozi és zene közeledését siker koronázza. A marosvásárhelyi fesztiválra a TIFF legjobb filmjeiből válogattunk olyan alkotásokat, amelyeket a kolozsvári közönség nagyon jól fogadott, és úgy gondolom, a Félsziget közönsége is ugyanígy fogad majd. Úgy vélem, hogy a TIFF és a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál találkozása egy szép és tartós együttműködés kezdete' - nyilatkozta Tudor Giurgiu, a TIFF igazgatója.'A közönségünk már hozzászokott, hogy a Félsziget nemcsak egy zenei fesztivál. Ez egy olyan hely, ahol egy közösség tagjai találkoznak évente egyszer, így mindig is fontos volt számunkra, hogy a legszínvonalasabb koncertek mellett egész napos, széleskörű szabadidős kínálattal várjuk a rendezvényünkre érkezőket. A civil szervezetek programja és a több tucatnyi sportág mellett a művészetek mindig is kiemelt helyen szerepeltek az ország legfontosabb teljes körű fesztiválélményt nyújtó rendezvényén. Éppen ezért tölt el örömmel, hogy sikerült megvalósítanunk ezt az együttműködést Románia legnagyobb filmfesztiváljával. A TIFF-es filmek a Félsziget közvetítésével már nem csak Kolozsváron vagy Nagyszebenben láthatóak, hanem Marosvásárhelyen is' - nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.A fesztiválozók naponta három filmet nézhetnek lesz: 13 és 17 óra között két beltéri, 21 órától pedig egy szabadtéri vetítés vár rájuk.A filmek végleges programja hamarosan elérhető lesz a www.felsziget.ro és a www.tiff.ro oldalakon.A Félsziget Fesztiválra augusztus 26-29. között kerül sor Marosvásárhelyen, olyan előadók részvételével, mint a legendás Omega, a Romániában először koncertező Korn, a Gorillaz Sound System, a Europe, a Phoenix, a the Rasmus, a Ska-P, Tricky vagy Dub FX, a Freedom Music Arenában pedig a világ minden tájáról érkező DJ-k mixelnek.A Félsziget Fesztiválra az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a www.felsziget.ro oldalon feltüntetett helyeken lehet jegyet váltani.

Szenzációs vetítésekkel várja a filmkedvelő közönséget a Félsziget Fesztivál augusztus 26-29. között zajló nyolcadik kiadására a TIFF (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál).
A válogatásba olyan sikerfilmek kerültek be, mint a TIFF 2009-es kiadásán versenyző Altiplano (Rendezte: Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth), a bolgár jegyeladási rekordokat döntögető film noir, a Zift (R. Javor Gardev), vagy a legendás olasz politikus, Giulio Andreotti portréja, az Il Divo (R. Paolo Sorrentino). A sportkedvelők és Puskás Öcsi rajongói számára pedig kihagyhatatlan Almási Tamás Puskás Hungary című, a legendás focistáról szóló dokumentumfilmje.

"Örömmel tölt el a két fontos romániai fesztivál közti együttműködés, és remélem, hogy a mozi és zene közeledését siker koronázza. A marosvásárhelyi fesztiválra a TIFF legjobb filmjeiből válogattunk olyan alkotásokat, amelyeket a kolozsvári közönség nagyon jól fogadott, és úgy gondolom, a Félsziget közönsége is ugyanígy fogad majd.
Úgy vélem, hogy a TIFF és a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál találkozása egy szép és tartós együttműködés kezdete" - nyilatkozta Tudor Giurgiu, a TIFF igazgatója.

"A közönségünk már hozzászokott, hogy a Félsziget nemcsak egy zenei fesztivál. Ez egy olyan hely, ahol egy közösség tagjai találkoznak évente egyszer, így mindig is fontos volt számunkra, hogy a legszínvonalasabb koncertek mellett egész napos, széleskörű szabadidős kínálattal várjuk a rendezvényünkre érkezőket. A civil szervezetek programja és a több tucatnyi sportág mellett a művészetek mindig is kiemelt helyen szerepeltek az ország legfontosabb teljes körű fesztiválélményt nyújtó rendezvényén. Éppen ezért tölt el örömmel, hogy sikerült megvalósítanunk ezt az együttműködést Románia legnagyobb filmfesztiváljával. A TIFF-es filmek a Félsziget közvetítésével már nem csak Kolozsváron vagy Nagyszebenben láthatóak, hanem Marosvásárhelyen is" - nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.

A fesztiválozók naponta három filmet nézhetnek lesz: 13 és 17 óra között két beltéri, 21 órától pedig egy szabadtéri vetítés vár rájuk.

A filmek végleges programja hamarosan elérhető lesz a www.felsziget.ro és a www.tiff.ro oldalakon.

A Félsziget Fesztiválra augusztus 26-29. között kerül sor Marosvásárhelyen, olyan előadók részvételével, mint a legendás Omega, a Romániában először koncertező Korn, a Gorillaz Sound System, a Europe, a Phoenix, a the Rasmus, a Ska-P, Tricky vagy Dub FX, a Freedom Music Arenában pedig a világ minden tájáról érkező DJ-k mixelnek.
A Félsziget Fesztiválra az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a www.felsziget.ro oldalon feltüntetett helyeken lehet jegyet váltani.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!