2018. szeptember 29-én (szombat) a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület a Nemere Útján szezonzáró biciklitúrát szervez a céhes városból Esztelnekre. A megmozdulás alkalmával az alábbi településeket érintik: Kézdivásárhely - Kézdiszentlélek - Kézdiszentkereszt - Bélafalva - Esztelnek - Kurtapatak - Bélafalva - Kézdiszentkereszt -Kézdiszentlélek.

Találkozó reggel 9 órakor a Sportcsarnoktó indul, hazatérés a délutáni órákban. A kerékpártúra során bekapcsolódunk a Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés által szervezett Esztelneki faluséta rendezvénysorozat különböző programjaiba is. A túrakerékpározás remek kikapcsolódást, sportolási lehetőséget, valamint testi és lelki feltöltődést biztosít a résztvevők számára.

Szükséges felszerelés: az őszi időjárásnak megfelelő öltözet, élelem és pénz igény szerint, és természetesen a jó állapotban lévő kerékpár. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a 14 éven aluli gyermekek csak írásos szülői engedéllyel jöhetnek a 34 km hosszú bringázásra. (ezzel kapcsolatos formanyomtatvány a szervezőktől igényelhető). Érdeklődni, jelentkezni Ráduly Attilánál (0766. 611066) lehet. A túrán a részvétel ingyenes.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Erasmusz plusz program

Médiatámogatók: Profi Rádió, Siculus Rádió, Szék-helyek, Kezdi.info, Székely Hirmondó, Polyp Tv, Háromszék

Szerző és plakátterv: Ráduly Attila