Szilveszteri operett-gála Sepsiszentgyörgyön

Kánkán táncosnők, a bécsi keringő mesterei, tüzes spanyol dámák, muzsikus cigányok, a revük tollas csillogó nagyasszonyai, parasztlánykák és csikósok várják a sepsiszentgyörgyi operettkedvelőket a Tamási Áron Színház nagytermébe december 31-én 17 és 20 órától egy olyan színes gálaműsorra, amilyenben hosszú évek óta nem volt része a város közönségének Szilveszter estéjén. A budapesti Monarchia Operett Cintányéros cudar világ című produkcióját későbbi időpontokban nincs lehetőség műsorra tűzni, ezért a színház vezetősége felhívja az érdeklődők figyelmét a mielőbbi helyfoglalásra.

A több, mint 10 éve alakult Monarchia Operett céljául tűzte ki a világhírű, hungarikumnak számító magyar operett hagyományainak megőrzését, népszerűsítését, de a mai kor igényeihez alkalmazkodva fiatalos lendülettel, energiával telített látványos produkciókat állít színpadra. Ötvözi a folklórt, a revüt, különböző táncstílusokat, de mindezt úgy teszi, hogy közben megőrzi a klasszikus operett alapjait, hagyományait, értékeit. A Cintányéros cudar világ látványos kavalkádjában világhírű zenék, egyedi koreográfiák, magas szinten képzett szólisták, táncosok, zenészek és az operetthez nélkülözhetetlen pompa ígér felejthetetlen szórakozást, melyben minden közönségréteg megtalálhatja a kedvére valót.

Vajon mi a titka a világhírű magyar operett évszázados népszerűségének? Miért van az, hogy ha a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Cirkuszhercegnő, a Bajadér, A víg özvegy, a Cigányszerelem, a Mosoly országa dallamai felcsendülnek, ma is ugyanaz a nosztalgikus, keserédes hangulat kerít hatalmába, mint nagyapáinkat a száz évvel ezelőtt felbomlott monarchia korában? Hogyan lehetséges, hogy Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Johann Strauss, Johannes Brahms, Jacques Offenbach nemzedékeken át uralni tudják az operett színpadát? Talán fülbemászó, tiszta hangzataiknak tulajdonítható mindez, talán műveik romantikus cselekményvezetésének, talán e történetek látványos tálalásának, vagy annak a humornak, vidámságnak, mely a legnehezebb történelmi időkben is segített feledni a mindennapi gondokat, megpróbáltatásokat. Tény, hogy egykor és ma is felhőtlen kikapcsolódást nyújtottak az arra vágyó széles közönségrétegnek.

„Igazi magyaros hangulatú, pörgős gálaműsorokkal szórakoztatjuk azokat a vendégeinket, akiknek igényük van a magas színvonalú, művészi értékkel bíró, ám könnyen befogadható, különleges, ízig-vérig magyar produkciókra, a magyar kultúra gyöngyszemeire. Mindezt kitűnő szólistákkal, zenekarral, tánckarral, pazar látványvilággal, gyönyörű jelmezekkel. Így szeretnénk felejthetetlen élményt nyújtani a zenés színházat kedvelőknek” – áll az előadás ajánlójában, melyet több mint 1000 teltházas előadás során 800 ezernél is több néző látott eddig Oroszországtól Amerikáig, Ausztráliától Németországig. A két felvonásból álló produkcióban Magyarország vezető zenés színházainak fiatal szólistái mellett a Monarchia Operett tánckarának, kamara- és szimfonikus zenekarának, valamint nemzetközileg elismert cigányzenekarának is tapsolhat a sepsiszentgyörgyi közönség.